Volledig scherm
Tijdelijke woonunits in Oerle. © Ad Adriaans

Verhuur noodwoningen Oerle weer opgestart

VELDHOVEN - Donderdag bekeken zo'n 60 geïnteresseerden de 19 nog leegstaande containers in Oerle. De verhuur van de noodwoningen was eerder stopgezet door Woonstichting ‘Thuis, nadat ze te gehorig bleken.

Die problemen zijn nu opgelost, meldt 'thuis ,,De werkzaamheden zijn voltooid. De woningen zijn geïsoleerd”, zegt een woordvoerder. De groepsbezichtiging van donderdag was pas de eerste. ,,waarschijnlijk volgen nog meer groepen”, aldus de woordvoerder.

Het is dus nog precies niet duidelijk wanneer alle 32 studio’s van 32 vierkante meter op het terrein achter de Rabobank en uitgaanscentrum De Kers in Oerle verhuurd zijn. In april vorig jaar kregen de eerste bewoners al de sleutel van hun woning. Niet veel later bleken de noodwoningen echter veel te gehorig, waarna de woonstichting de verhuur stopzette. Tot nu.

De noodwoningen zijn volgens de woonstichting bestemd voor ‘een brede groep’ zoals jongeren, alleenstaanden, statushouders of overige spoedzoekers. Toekomstige bewoners behouden hun inschrijftijd bij de woonstichting. De noodwoningen, uiteindelijk op vier locaties in Veldhoven, blijven tien jaar staan als onderdeel van een breder plan van de gemeente om de druk op de woningmarkt te verlichten.