Volledig scherm
Minifestival VET Veldje in Veldhoven

VET Veldje in Veldhoven is een festival voor en door jongeren

VELDHOVEN - Nog geen twee maanden oud, en dan al een muziekfestival bezoeken. De Eindhovense Lina, dochter van Ine Mols en Freek Rooyakkers maakte het zaterdagavond mee. Voorzien van een kleurrijke gehoorbescherming geniet zij in de armen van moeder Ine van het optreden van vader Freek met de band Cambrian tijdens het minifestival VET Veldje.

De derde editie van het festival bij Odeon aan de Burgemeester van Hoofflaan werd geplaagd door enkele regenbuien. Toch trok het evenement nog een kleine honderd belangstellenden. Voor het eerst hadden de bands een buitenpodium in de vorm van een overdekte trailer.

Kapper
Terwijl Anne Becx door kapper Mickey Wolthuis iets leuks laat doen met haar kapsel staat Hugo Knobel uit Eindhoven te genieten van het optreden van Cambrian. Hij is bassist van een band en bevriend met zanger Rooyakkers van Cambrian. “Vroeger heb ik met mijn band wel eens bij Odeon gerepeteerd. Dit is een mooie locatie en het is altijd leuk om lokale bands te zien spelen.”

Jongeren
Esther Sanders (24) is een van de leden van VET (Veldhovens Evenementen Team) dat het festival organiseert onder het motto: voor jongeren, door jongeren. Ze is afgestudeerd als eventmanager en het organiseren van een festival is precies wat ze wil. “Als iets niet goed loopt, heb ik dat snel in de gaten. Ik probeer dingen op te lossen voor het een probleem wordt.”

Volledig scherm
Minifestival VET Veldje in Veldhoven