Volledig scherm
Peter Zuidlaan in Veldhoven. © Google Streetview

Vrouwen (21 en 27) uit Eindhoven beroofd door mannen met mes en taser in Veldhoven

UpdateVELDHOVEN - Twee vrouwen (21 en 27) uit Eindhoven zijn in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving aan de Peter Zuidlaan in Veldhoven. Twee daders bedreigden hen ter hoogte van het fietstunneltje met een mes en een taser.

Dat gebeurde rond 02.15 uur. De meisjes moesten alles wat zij bij zich hadden afstaan: ook hun fiets en scooter. Eén van de slachtoffers raakte gewond aan haar zij door het mes. Ze is daarvoor behandeld in het ziekenhuis.

,,De twee daders spraken de meiden aan, bedreigden hen en gingen er met de scooter en fiets van beide slachtoffers vandoor, richting de Blaarthemseweg. De scooter en de fiets werden een paar uur later in de omgeving van de overval aangetroffen.”

Het gaat om een opvallende rode scooter met appeltjes-opdruk. De politie zoekt nog naar getuigen.

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.