Volledig scherm
Oerle, Basisschool St. Jan Baptist © Jean Pierre Reijnen

Wachten op Veldhovens scholenplan

VELDHOVEN - Een nieuw plan voor de huisvesting van scholen in Veldhoven laat nog een paar maanden op zich wachten. In eerste instantie zou het plan al voor de zomer gereed zijn.

Tijdens de algemene beschouwingen een jaar geleden besprak de Veldhovense gemeenteraad de capaciteitsproblemen van basisschool St. Jan Baptist in Oerle. Tijdens de algemene beschouwingen van dinsdagavond waren huisvestingsplannen voor scholen wederom onderwerp van gesprek.

Onder aanvoering van het CDA diende de voltallige oppositie een motie in om nu eindelijk eens vaart te maken met dat scholenplan. Eigenlijk zou het plan voor de zomer klaar zijn. Dat werd na de zomer. Na de zomer werd volgend jaar. Ondertussen kampen basisscholen St. Jan Baptist en Dick Bruna met een tekort aan plek. Na wat aanpassingen op aanvraag van verantwoordelijk wethouder Daan de Kort (VVD) werd de motie door de hele raad aangenomen.

Geen noodlokalen, maar uitwijken naar De Berckacker

Zodoende krijgt De Kort de opdracht mee het huisvestingsplan in het eerste kwartaal van volgend jaar naar de gemeenteraad te sturen, zodat het besproken kan worden. In de motie staat ook dat De Kort een passende oplossing moet hebben voor de problemen voor aanvang van aankomend schooljaar.

De Kort gaf eerder geen gehoor aan een verzoek van St. Jan Baptist om noodlokalen te plaatsen. In plaats daarvan moeten twee klassen uitwijken naar basisschool De Berckacker. Een plan van Dorpsvereniging Oerle om zelf noodlokalen te financieren ging niet door.