Volledig scherm

Wandelen langs kunstlocaties rondom molen Oerle

OERLE – Voorzien van stevige wandelschoenen wandelde de Veldhovense Mieke Lensvelt dinsdag met een zus en een vriendin door het buitengebied van Oerle en Wintelre. Tijdens de wandeling brachten ze een bezoek aan de drie kunstlocaties die deel uitmaken van Kunst om Molen.

In Atelier Hoogeind Keramiek krijgt het drietal uitleg van Jeske Snoeren die er haar objecten van keramiek exposeert. “Ik heb er graag uitleg bij, dat vind ik heel waardevol”, zegt de Veldhovense die als vrijwilliger werkzaam is in het Van Abbe museum in Eindhoven.

Bomen omhakken
Even verderop laat Guus Wouters in Atelier Le vent des forêts sculpturen van verschillende materialen zien. De Wintelrenaar laat onder meer kunst zien die is afgeleid van de Atlantic Wall, de verdedigingslinie die loopt van de kust van Zuid-Frankrijk tot Noorwegen.

Ralph Posset, een van de tien kunstenaars die exposeert bij Vaaggrond, vindt kunst en cultuur belangrijker dan natuurbehoud. Als kunstzinnige daad wilde hij op het terrein dertien gezonde bomen omhakken. Elke omgehakte boom vertegenwoordigde een door hem gesigneerd kunstwerk. De gemeente Veldhoven stak hier echter een stokje voor. Kunst om Molen is nog tot en met 1 januari te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.