Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Werkstraf voor handtastelijke buurman uit Veldhoven

DEN BOSCH - Een inwoner van Veldhoven krijgt van de Bossche rechtbank 200 uur werkstraf omdat hij jarenlang zijn buurmeisje heeft betast toen ze bij zijn dochtertje kwam logeren.

Vanaf 2000 heeft hij in de pyjamabroek van het toen 7-jarige meisje gezeten. Hij dacht dat het kind sliep maar ze durfde uit angst niet te bewegen. Het hield in 2005 op maar pas onlangs kwam het slachtoffer met het misbruikverhaal naar buiten. Het heeft voor haar nog steeds grote consequenties. De man (48) zelf ontkende, maar de rechters geloven hem niet. 

Hij ontloopt celstraf omdat hij sindsdien niet in de fout is gegaan en op aanraden van de politie ook zijn eigen kinderen niet meer zag. De rechtbank geeft hem wel nog twee maanden voorwaardelijk als stok achter de deur.

  1. Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    VELDHOVEN - De Koreaanse chipfabrikant Samsung staat op het punt tien EUV-machines te bestellen bij ASML. Dat meldt het Zuid-Koreaanse blad Business Korea op grond van bronnen in de plaatselijke industrie. Hiermee zou de orderportefeuille bij ASML in één keer vol genoeg raken om volgend jaar de geplande twintig EUV-machines af te zetten. Volgens een woordvoerder van ASML is het bedrijf al een aantal van die machines aan het bouwen in afwachting van definitieve opdrachten.