Volledig scherm

Werkzaamheden Veldhovens knooppunt bijna van start

VELDHOVEN - Op 14 april start aannemer Van Gelder/Mobilis de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting van de Kempenbaan en nieuwe N69 (Westparallel) op de A67 onder Veldhoven. Als alles volgens planning verloopt, is het nieuwe knooppunt eind 2021 klaar.

De nieuwe N69 (Westparallel) loopt vanaf de Belgische grens bij Valkenswaard richting Veldhoven. Daar takt de nieuwe weg aan op de A67 en de Veldhovense Kempenbaan. Aannemer Van Gelder/Mobilis legt dat knooppunt aan in opdracht van de gemeente Veldhoven.

Van Gelder/Mobilis start met de aanleg van nieuwe op- en afritten op de A67. Bij het beekje de Gender wordt een ecoduiker gemaakt, zodat het water onder de nieuwe N69 door kan stromen. Verder worden in de eerste fase van de werkzaamheden een nieuw viaduct en nieuwe fietsbrug over de A67 gelegd. In de tweede fase wordt de Kempenbaan verbreed. Elke rijweg krijgt twee rijstroken. Langs een deel van de Kempenbaan worden geluidsschermen geplaatst. Ook komen er nieuwe bomen langs de weg.

Vanaf 14 april tot halverwege mei voeren vrachtwagens dagelijks 3.000 kubieke meter zand aan bij het nieuwe knooppunt. Dat zijn ongeveer 120 ritten per dag. Het zand is nodig om de taluds van het viaduct en het zandbed voor de nieuwe weg aan te leggen. Vanaf 14 april wordt de Moormanlaan afgesloten van alle verkeer. Vanaf dan zal er ook een zogeheten gebiedsconciërge aanwezig zijn op het bouwterrein om vragen van omwonenden en ondernemers te beantwoorden.

Luikerweg

Ondertussen start Boskalis, ook op 14 april, met herstelwerkzaamheden aan de asfaltdeklaag van de huidige N69 Zuid (Luikerweg). Die werkzaamheden zijn naar verwachting klaar aan het einde van de middag van donderdag 16 april.

De plannen van de aansluiting van de nieuw aan te leggen Westparallel op de A67 en de Kempenbaan in Veldhoven van bovenaf gezien.
Volledig scherm
De plannen van de aansluiting van de nieuw aan te leggen Westparallel op de A67 en de Kempenbaan in Veldhoven van bovenaf gezien. © ED