Volledig scherm
Het uitzicht vanaf de woning in de Abdijtuinen. © Facebookpagina Makelaars van Nu

Wie wordt de nieuwe eigenaar van het appartement van burgemeester Jack Mikkers?

VELDHOVEN - Jack Mikkers, de toekomstige burgemeester van Den Bosch, probeert zijn stulpje in Veldhoven van de hand te doen. Makelaars van Nu uit Veldhoven plaatste vrijdag enkele foto's van het appartement op Facebook met de opmerking dat het appartement de volgende week in de verkoop gaat.

Het gaat om een appartement in de Abdijtuinen in Veldhoven. Het huis heeft een oppervlakte van 168 vierkante meter. 

Het flinke appartement lijkt ook wat te mogen kosten. Hoewel op de site van de makelaar nog geen advertentie voor de woning is geplaatst, staan andere appartementen in de Abdijtuinen op Funda in de verkoop. Een vergelijkbaar appartement staat voor 550.000 euro in de verkoop. Die prijs is al flink lager dan de originele vraagprijs van 619.000 euro.

Woonplaatsvereiste

Burgemeesters hebben te maken met een woonplaatsvereiste. Deze regel stelt dat een burgemeester zo snel mogelijk in de gemeente moet komen te wonen waar hij werkt. Er zijn regels voor tijdelijke ontheffingen van een jaar of in hoge uitzondering van twee of drie jaar.

De burgemeester van Best, Anton van Aert, kwam recent nog in het nieuws vanwege dit woonplaatsvereiste. Hij woont namelijk nog altijd in Boxtel en wil zijn huis daar niet verkopen. 

  1. Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    VELDHOVEN - De Koreaanse chipfabrikant Samsung staat op het punt tien EUV-machines te bestellen bij ASML. Dat meldt het Zuid-Koreaanse blad Business Korea op grond van bronnen in de plaatselijke industrie. Hiermee zou de orderportefeuille bij ASML in één keer vol genoeg raken om volgend jaar de geplande twintig EUV-machines af te zetten. Volgens een woordvoerder van ASML is het bedrijf al een aantal van die machines aan het bouwen in afwachting van definitieve opdrachten.