Volledig scherm
Schets appartementen terrein ZuidZorg © Veldhoven

Woningen op terreinen Zuidzorg en Pigeaud in Veldhoven

VELDHOVEN - Tot 200 woningen moeten op korte termijn verrijzen op De Run in Veldhoven. Het kantoor van Zuidzorg – het voormalige gemeentehuis van Veldhoven – gaat tegen de vlakte.

De gemeente Veldhoven heeft een intentieovereenkomst gesloten met Interesting Vastgoed en Van Santvoort Bouw BV om de woningen te bouwen. Begin volgend jaar gaan de ontwikkelaars in gesprek met omwonenden. Mogelijk start de bouw al begin 2021.

Er is plek voor ongeveer 200 woningen, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,De exacte hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de woningen en het woningbouwprogramma.” Er moeten minstens 150 appartementen worden gebouwd.

In de intentieovereenkomst staat ook het voornemen om 25 procent sociale woningbouw in het programma op te nemen, laat wethouder Ad van den Oever (VVD) weten. ,,Volgens mij moet dat lukken”, zegt hij.

2000 woningen

Veldhoven kent, net als de rest van de regio, een grote woningnood. De komende jaren moeten er 2000 woningen verrijzen in Veldhoven, schrijft de gemeente in een persbericht. Deze plannen kunnen daar aan bijdragen.

Om de woningen te kunnen bouwen moet wel het oude gemeentehuis van Veldhoven worden afgebroken, blijkt uit de eerste schetsen. Nu zit in dat gebouw nog het hoofdkantoor van Zuidzorg. Waar Zuidzorg in de toekomst kantoor gaat houden, is nog niet bekend, laat een werknemer weten. Hoe de plannen voor het Pigeaudterrein er precies uit komen te zien is ook nog onduidelijk.

Interesting Vastgoed ontwikkelt het terrein van Zuidzorg. Voor het Pigeaudterrein werkt Interesting Vastgoed samen met Van Santvoort Bouw BV. Van Santvoort is voor beide terreinen de aannemer die daadwerkelijk gaat bouwen.