Niek Heijnen (11) leert de fijne kneepjes van het dj-vak van dj Braille.
Volledig scherm
Niek Heijnen (11) leert de fijne kneepjes van het dj-vak van dj Braille.

Workshop voor jonge dj's in Veldhoven

VELDHOVEN - Niek Heijnen (11) wil later een bekende dj worden, net als zijn idolen Hardwell en Martin Garrix. Vrijdag nam hij met vijf anderen deel aan de dj workshop van Loek@Talent die in discotheek De Kers in Veldhoven werd gegeven.

Marianne Stoesser is begeleidster bij Loek@You en coördinator van Loek@Talent. Loek@Talent is het talentgerichte programma van Loek@You. ,,Daarin ontwikkelen we de talenten van jongeren met een extra zorgbehoefte. We willen met Loek@Talent ook dingen voor anderen doen en daarmee de kinderen maatschappelijk betrokken maken. Deze maand hebben we activiteiten die aansluiten bij 3FM Serious Request. In het verlengde daarvan bieden wij de kinderen vandaag deze dj workshop aan en in het weekend hebben we ons eigen Glazen Huis in het Citycentrum”, legt Stoesser uit.

Daan de Kort, alias dj Braille, leerde vrijdag zes kinderen de fijne kneepjes van het dj-vak. Wat zijn naast een passie voor muziek belangrijke eigenschappen voor een dj? ,,Je moet gevoel voor ritme hebben en aanvoelen welke plaat geschikt is om te mixen met een andere. Het publiek mag in feite niet in de gaten hebben dat er een andere plaat begint”, legt de dj uit. Luc (9) is al helemaal enthousiast na de eerste uitleg van De Kort achter de dj booth in De Kers. ,,Hij legde uit hoe je mixt en hoe je cd’s in elkaar laat overlopen. Ik zou thuis ook wel zoiets willen hebben, maar ik denk niet dat mijn moeder een draaitafel wil kopen, want die zijn heel duur.”

Zelf aan de knoppen zitten

Na de uitleg mogen de jonge dj’s dan eindelijk zelf aan de knoppen en schuiven zitten. Niek heeft thuis wel een dj-set. ,,Die kreeg ik in september voor mijn verjaardag. Wat ik hier geleerd heb, ga ik straks thuis ook proberen.”

Het Glazen Huis in Veldhoven is dit weekend te vinden in de City Passage op Meent 83. Voorbijgangers kunnen er zelf plaatjes draaien en nummers aanvragen. Ook zijn er knutselactiviteiten en er is een fotograaf die tegen betaling een kerstfoto maakt. De vrijwillige bijdragen komen ten goede aan Serious Request. De openingstijden zijn zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag wordt er muziek gedraaid van 12.00 tot 17.00 uur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement