Volledig scherm
Drie van de gevonden kittens © Facebook/Dierenambulance Brabant Zuid-Oost

Zes kittens in dichtgeplakte dozen gedumpt in Oerle: drie lopen verdwaald over de weg, één overlijdt

OERLE - Een echtpaar deed zondagochtend een bijzondere ontdekking in het buitengebied van Oerle. Midden op de weg vonden zij drie kittens. Even later bleken er nog meer kittens langs de weg te zitten.

Het stel vond de diertjes midden op de weg en nam ze meteen mee naar huis, dat meldt de Dierenambulance maandag. Een stukje verwijderd van de vindplaats, aan de rand van een veld, stonden twee dozen, deels dichtgeplakt met zwarte tape. In een van die dozen zaten nog eens drie kittens. Een daarvan was al overleden. Een van de andere twee hoorde bij het eerder gevonden nest en de andere was tien weken oud. 

Achtergebleven kittens

Het bleek maar goed ook dat de mensen zich over de kittens ontfermden, want ze waren nog maar vier weken oud en te jong om zichzelf te kunnen redden. Nadat medewerkers van de Dierenambulance het drietal op had gehaald, zijn zij nog naar de vindplaats gereden. Dat wordt vaker gedaan omdat de kans groot is dat er nog meer dieren zijn achtergebleven. Dat bleek dus ook nu het geval. 

De vrouw die de eerste ontdekking deed heeft uiteindelijk de laatste twee kittens ‘ondanks haar zware allergie’, zelf naar de opvang gebracht omdat de ambulance weer door moest naar een andere melding. ‘Dankzij het snelle en kordate handelen van deze twee dierenvrienden, krijgen vijf kittens een tweede kans’, aldus de Dierenambulance op Facebook. Op de Facebookpagina is ook te lezen dat mensen contact op kunnen nemen met opvang De Doornakker, mocht er interesse zijn in een van de kittens.