Volledig scherm
De ED Kieswijzer is een hulpmiddel voor mensen die nog niet weten op welke partij ze moeten stemmen. © Thinkstock

Hulp nodig bij stemmen? Gebruik de ED Kieswijzer

EINDHOVEN - Wie richting gemeenteraadsverkiezingen nog zweeft, kan vanaf zaterdag 24 februari in de ED Kieswijzer vaste grond onder de voeten vinden. Mensen die de Kieswijzer invullen, krijgen te zien met welke partij hun standpunten het meest overeenkomen.

Per regiogemeente formuleerde de redactie vorige maand dertig actuele stellingen waar de politieke partijen de voorbije weken op reageerden. Na een analyse van die reacties, bleven in de meeste gemeenten twintig of vijfentwintig stellingen over. Stellingen waarover (nagenoeg) alle partijen hetzelfde dachten, werden geschrapt omdat die in de Kieswijzer geen verschil zouden opleveren.

Hulpmiddel

In Zuidoost-Brabant deden 158 partijen mee aan de Kieswijzer. In Someren besloten de zes politieke partijen er voor om niet aan de ED Kieswijzer mee te doen. Zij verleenden wel medewerking aan de stemwijzer die een dezer dagen in het huis-aan-huisblad verschijnt. Daarvoor konden ze zelf de stellingen aanleveren. Verder besloot Denk Eindhoven af te zien van deelname aan de ED Kieswijzer.

Het ED heeft, net als alle andere regionale kranten van de Persgroep, de Kieswijzer gelanceerd als hulpmiddel voor mensen die nog niet weten op welke partij ze moeten stemmen. "Maar aan de andere kant proberen we met de Kieswijzer onze lezers en de bezoekers van ed.nl te interesseren voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt hoofdredacteur John van den Oetelaar. ,,We hopen zo een kleine bijdrage te kunnen leveren aan een betere opkomst op 21 maart.”

Ga direct naar ed.nl/kieswijzer

Volledig scherm
Het logo van de Kieswijzer. © DPN
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Bij het stemmen heb ik vooral gekeken naar de samenstelling van de Eerste Kamer

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
2137 stemmen