Snel Nieuws

NIEUW
00:34
Geselecteerd Speelt nu af

Natuurgebied in IJsland gesloten na hit Justin Bieber

In IJsland is een natuurgebied tijdelijk gesloten, door de verdubbeling van het aantal toeristen binnen twee jaar. Reden hiervoor is de hit 'I'll Show You' van Justin Bieber, die de kloof in IJsland gebruikte als opnamelocatie voor de videoclip.

NIEUW
00:47
Geselecteerd Speelt nu af

Klimaatactivisten verstoren uitzending ‘De Zevende Dag’

Een live-uitzending van het Vlaamse programma ‘De Zevende Dag’ is zondagmorgen verstoord door activisten. Het ging om klimaatactivisten van protestbeweging Extinction Rebellion.

NIEUW
01:06
Geselecteerd Speelt nu af

K’s Choice-zangeres wil voortaan als man door het leven

Sarah Bettens (46), de zangeres van de groep K’s Choice, heeft bekendgemaakt dat ze voortaan als man door het leven gaat. In plaats van Sarah komt er nu Sam.

NIEUW
00:34
Geselecteerd Speelt nu af

Putin openbaart futuristische lazerwapens Russische leger

De Russische president Vladimir Poetin meld dat nieuwe soorten laserwapens die in Rusland zijn ontwikkeld, het militaire vermogen van de natie aanzienlijk zullen vergroten.

NIEUW
00:33
Geselecteerd Speelt nu af

Internetfenomeen Grumpy Cat is niet meer

De kat die wereldberoemde werd met chagrijnig kijken is niet meer. Grumpy Cat is op 7-jarige leeftijd overleden aan een blaasontsteking.

NIEUW
00:36
Geselecteerd Speelt nu af

Taiwan staat als eerste land in Azië homohuwelijk toe

In Taiwan mogen mensen van hetzelfde geslacht voortaan met elkaar trouwen. Het is het eerste land in Azië dat deze vorm van gelijkberechtiging mogelijk maakt, ondanks de verdeeldheid onder de bevolking.

Korte Reportage

NIEUW
00:51
Geselecteerd Speelt nu af

Boer amputeert eigen been tijdens ongeluk met versnipperaar

Een 63-jarige akkerbouwer uit de Amerikaanse staat Nebraska heeft onlangs tijdens een heftig bedrijfsongeval met een mechanische versnipperaar zijn eigen been met een zakmes geamputeerd. Volgens Kurtis Kaser was het zelfstandig verwijderen van zijn linker onderbeen de enige manier om in leven te blijven.

NIEUW
01:33
Geselecteerd Speelt nu af

Massatoerisme door Game of Thrones in Dubrovnik

Filmlocaties bezoeken wordt steeds populairder. Dat merkt ook Dubrovnik. De Kroatische kuststad die op de Werelderfgoedlijst staat, neemt nu maatregelen om de toestroom van bezoekers in te perken. Dubrovnik werd wereldwijd beroemd door de hitserie Game of Thrones.

NIEUW
00:54
Geselecteerd Speelt nu af

Woede en pijn bij families van 301 Turkse mijnwerkers

Maandag 13 mei was het vijf jaar geleden dat de stad Soma werd getroffen door de grootste mijnramp in de geschiedenis van Turkije. De tragedie van de 301 doden zakt langzaam maar zeker weg in de vergetelheid. Dat doet extra pijn bij weduwen en ouders van de omgekomen mijnwerkers, vooral omdat de hoofdschuldigen nog vrij rondlopen.

NIEUW
01:05
Geselecteerd Speelt nu af

Legionella-uitbraak België: al 16 patiënten, één dode

Een legionella-uitbraak in de buurt van het Belgische Gent heeft al één mensenleven geëist. De andere patiënten liggen in het ziekenhuis. Eentje verkeert in levensgevaar. De besmettingsbron is nog niet bekend, meldt Het Laatste Nieuws.

NIEUW
02:34
Geselecteerd Speelt nu af

Bang voor spinnen? Misschien kan Spider-Man helpen

Twee Israëlische onderzoekers hebben gekeken naar het effect van superheldenfilms op angsten voor insecten. Zij ontdekten dat het kijken naar Spider-Man zorgde voor minder angst voor spinnen. De psychologen houden.nog wel een slag om de arm: 'Het is een vooronderzoek. We weten nog niet zeker of het effect toeval is en of we dezelfde resultaten krijgen bij een andere groep mensen.'

NIEUW
01:38
Geselecteerd Speelt nu af

Dode en gewonden bij schietpartij in Colorado (VS)

Bij een schietpartij op een high school in de Amerikaanse staat Colorado zijn meerdere mensen gewond geraakt. De politie heeft twee verdachten opgepakt, allebei leerlingen van de school.

Hoe zit dat?

NIEUW
02:01
Geselecteerd Speelt nu af

De brexit uitgelegd: wat is de backstop?

In deze video leggen we uit wat de backstop in de brexitdeal precies inhoudt.

NIEUW
01:26
Geselecteerd Speelt nu af

Virgin Galactic voor het eerst in de ruimte

De VSS Unity van Virgin Galactic is voor het eerst naar de grens met de ruimte gegaan en weer terug.

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

'De gespleten uitslag gaat probleem worden in Washington'

Onze Amerika-correspondent, Karlijn van Houwelingen, geeft een korte duiding van de uitslag van de midterm verkiezingen in Amerika.

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

Hyundai Kona Electric: doorbraak in het elektrisch rijden

Voor de Hyundai Kona Electronic staat het succes bij voorbaat vast. Dit is de eerste volledig elektrische SUV in de prijsklasse rond 40 mille en hij komt ook nog verrassend ver.

NIEUW
01:31
Geselecteerd Speelt nu af

Waarom smelt satelliet niet tijdens reis naar zon?

Morgen gaat het gebeuren: de Amerikaanse satelliet Parker Solar Probe reist naar de zon. In november komt hij daar aan. Het doel? Het ruimtevaartuig moet ons meer leren over de atmosfeer van de zon. Hoe kan het dat de satelliet niet smelt?

NIEUW
02:08
Geselecteerd Speelt nu af

Op deze 3 manieren kunnen de jongens worden gered

Er zijn drie mogelijkheden waarop het Thaise voetbalteam gered kan worden.