Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
04:20
Geselecteerd Speelt nu af

Kees van Kooten trapt de Nationale Voorleesdagen af

Vandaag lezen in het hele land bekende en onbekende Nederlanders voor aan kinderen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Kinderen willen vaak gewoon een verhaaltje horen en met de karaktervolle stem van Kees van Kooten klinkt het toch net wat spannender.

NIEUW
06:25
Geselecteerd Speelt nu af

De treurigste plekken die je juíst moet bezoeken

Volgens journalist Mark van Wonderen worden de treurigste plekken van Nederland onderschat en zouden we hier juist naartoe moeten gaan. Hij bundelde zijn reisjes in het boek 'Treurtrips', een ode aan het Nederland dat niet netjes aangeharkt is.

NIEUW
04:41
Geselecteerd Speelt nu af

Musical Awards 2020: Wie wint de felbegeerde prijs?

Vanavond vindt de 19e editie van het Musical Awards Gala plaats in het RAI Theater in Amsterdam. Tijdens deze grote liveshow worden de Musical Awards 2020 uitgereikt. Wij praten met musicalactrice Vajèn van den Bosch, de ster uit Kinky Boots.

NIEUW
03:06
Geselecteerd Speelt nu af

Verdachten uitbraakpoging gevangenis vandaag voorgeleid

De vier mannen die zondag zijn aangehouden in verband met een mogelijke uitbraakpoging uit de gevangenis in Zutphen, worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. Het Openbaar Ministerie wil de mannen langer vasthouden. We bellen met Stentor-verslaggever Ivar Penris.

NIEUW
02:48
Geselecteerd Speelt nu af

Ex-wethouder Guernaoui verdacht van corruptie

De Haagse ex-wethouder Rachid Guernaoui van Groep de Mos wordt verdacht van corruptie en schending van het ambtsgeheim. Justitie beschuldigt hem ook van het bevoordelen van een zalencentrum, via een integratiesubsidie. Tot dusver was de exacte aanklacht tegen Guernaoui onbekend.

NIEUW
11:40
Geselecteerd Speelt nu af

Vandaag gaat de 49ste editie van IFFR van start

Vandaag gaat alweer de 49ste editie van het International Film Festival Rotterdam van start. Twaalf dagen lang worden er films en documentaires vertoond en geven bekende regisseurs masterclasses. Bero Beyer, directeur van het IFFR, is bij ons in de studio.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
24:03
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: woensdag 22 januari (show 2)

De Haagse ex-wethouder Rachid Guernaoui van Groep de Mos wordt verdacht van corruptie en schending van het ambtsgeheim. Justitie beschuldigt hem ook van het bevoordelen van een bevriend zalencentrum, via een integratiesubsidie. Tot dusver was de exacte aanklacht tegen Guernaoui onbekend. We bellen met verslaggever Niels Klaassen. De politie is vanochtend op een begraafplaats in Limburg begonnen met een grootschalige actie rondom de verdwijning van de in 1993 verdwenen Tanja Groen. De politie heeft aanwijzingen dat het lichaam van de 18-jarige daar te vinden is. Tanja verdween toen ze terug fietste na een studentenfeestje in Maastricht naar haar kamer in het Limburgse dorp Gronsveld. De vier mannen die zondag zijn aangehouden in verband met een mogelijke uitbraakpoging uit de gevangenis in Zutphen, worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. Het Openbaar Ministerie wil de mannen langer vasthouden. We spreken Stentor-verslaggever Ivar Penris. Vandaag lezen in het hele land bekende en onbekende Nederlanders voor aan kinderen in het kader van de nationale voorleesdagen. Kinderen willen vaak gewoon een verhaaltje horen en met de karaktervolle stem van Kees van Kooten klinkt het toch net wat spannender. Wij zitten naast hem terwijl hij de voorleesdagen aftrapt. Volgens journalist Mark van Wonderen worden de treurigste plekken van Nederland onderschat en zouden we hier juist naartoe moeten gaan. Hij bundelde zijn reisjes in het boek “Treurtrips”, een ode aan het Nederland dat niet netjes aangeharkt is. Vanavond vindt de 19e editie van het Musical Awards Gala plaats in het RAI Theater in Amsterdam. Tijdens deze grote live show worden de musical awards 2020 uitgereikt. Wij spreken musicalactrice Vajèn van den Bosch, de ster uit Kinky Boots.

NIEUW
19:42
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: woensdag 22 januari (show 1)

Desi Bouterse moet vandaag voor de krijgsraad in Paramaribo verschijnen. Als de president van Suriname niet komt opdagen, zal het vonnis van 29 november, waarin hij voor 20 jaar gevangenisstraf is veroordeeld, onherroepelijk worden. Hij kreeg deze straf voor zijn betrokkenheid bij de decembermoorden in 1982. Honderden kinderen in Koerdisch-Irak kunnen binnenkort niet meer naar school. Save the Children krijgt namelijk te weinig geld binnen om de onderwijsprojecten te financieren. We praten met Annemieke Ruggenberg, woordvoerder van Save the Children, vanuit Noord-Irak. Vandaag gaat de 49ste editie van het International Film Festival Rotterdam van start. Twaalf dagen lang worden er films en documentaires vertoond en geven bekende regisseurs masterclasses. Bero Beyer, directeur van het IFFR, is bij ons in de studio.

NIEUW
20:10
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: dinsdag 21 januari (show 2)

De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. moet zich vandaag voor het eerst bij de rechter verantwoorden. Hij leefde negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering op een boerderij in Ruinerwold. Ook zijn vriend en klusjesman Josef B. staat terecht. In de rechtbank van Breda wordt vandaag de moord op de 15-jarige Megan behandeld. Zij werd vorig jaar op klaarlichte dag in haar eigen huis doodgestoken. De hoofdverdachte is een 16-jarige klasgenoot van het meisje. Als protestactie zit Charlotte Bouwman al sinds gisteren voor het Ministerie van Volksgezondheid. Ze heeft ernstige psychische problemen en wacht al ruim twee jaar tevergeefs op de juiste behandeling. Woensdag gaat het International Film Festival Rotterdam van start, waarvoor de komende 11 dagen zich talloze internationale filmbobo’s in de Maasstad zullen begeven en onder ander de nieuwe Nederlandse turnfilm, Goud, zijn première beleeft. Jean Paul Gaultier neemt afscheid. De Franse modeontwerper kondigde een paar dagen geleden via Twitter aan dat zijn volgende coutureshow, woensdag tijdens Paris Fashion Week, de laatste zal zijn.

NIEUW
18:15
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: dinsdag 21 januari (show 1)

Door de komst van supersnel 5G mobiel internet zullen Nederlanders aan meer mobiele straling worden blootgesteld. Nieuw onderzoek van het RIVM suggereert dat 5G vooralsnog veilig is. Het is alleen volstrekt niet te voorspellen of dat in de toekomst zo blijft. Het dodelijke coronavirus uit de Chinese miljoenenstad Wuhan is zich aan het verspreiden. In Japan, Thailand en de Chinese steden Beijing en Shenzhen zijn er meerdere mensen slachtoffer geworden van het virus. Tot nu toe zijn er vier mensen overleden aan de gevolgen ervan. Automobilisten hebben er steeds vaker vrede mee dat ze achteraan moet aansluiten in de file. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. In 2010 vond 72 procent van de Nederlanders de files op de weg niet acceptabel en dat aantal is in 2019 gedaald naar 35 procent. Dinsdag gaat het impeachment proces tegen de Amerikaanse president Donald Trump de laatste fase in. De Senaat moet gaan bepalen of Trump wel of niet moet worden afgezet. Oud-Hollywoodproducer Harvey Weinstein staat terecht voor twee gevallen van seksueel misbruik.

NIEUW
17:08
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: maandag 20 januari (show 1)

Senioren storten zich massaal op sociale media. In 2014 was slechts 40 procent van deze groep actief op Whatsapp of Instagram, in 2019 was dat volgens het CBS al 76 procent. Vooral in de leeftijdscategorie 65 tot 75 jaar is de stijging enorm. Presentator Klaas van Kruistum roept kinderen en scholen op deze week geld in te zamelen voor de noodlijdende dieren in Australië. Dit kan door mee te doen aan de actie SOS Koala van NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds. De actie beleeft zaterdag een climax met een tv-actie voor de dieren uit het door bosbranden geteisterde land. Twee op de drie mensen die kanker krijgen, leeft vijf jaar na de diagnose nog. Dertig jaar geleden was dat slechts 42 procent, nu dus 66 procent. De ziekte wordt vaak eerder ontdekt en dankzij nieuwe behandelingen ook beter bestreden.

NIEUW
31:57
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: maandag 20 januari (show 2)

Het anders zo rustige Vlieland gaat een explosieve week tegemoet. F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht trainen de komende dagen op het Waddeneiland met het afwerpen van bommen MET explosieve lading. De 26-jarige Charlotte Bouwman heeft ernstige psychische problemen en wacht al ruim twee jaar op de juiste behandeling. Uit pure wanhoop start zij vandaag, op Blue Monday, met een protestactie voor het Ministerie van Volksgezondheid. Volgens Wouter de Jong, schrijver van de succesvolle Mindgym-reeks, is blue monday goed te “overleven”. Met een paar handige tips komen we de ‘depressiefste dag van het jaar’ wel door. Op deze Blue Monday is er ook nog goed nieuws. Vanavond wordt aan de meest positieve BN’er de ‘BID Positivity Award’ uitgereikt. In de eerste speelronde na de winterstop heeft Ajax maximaal geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrentie. Zonder te imponeren wonnen de Amsterdammers met 2-1 van Sparta Rotterdam.