Voxpop

NIEUW
02:05
Geselecteerd Speelt nu af

'Vrouwen krijgen een grote mond door emancipatie!'

Vrouwenemancipatie: je leest er een heleboel over, maar hoe ver zijn we in Nederland? Zijn we er al of moet er nog heel veel gebeuren?

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe reageren Nederlanders op nieuws over nep BN'ers?

In Voxpop gaat Roel Maalderink de straat op om de mening van mensen te peilen over actuele thema's. Het nieuwe televisieseizoen is weer begonnen, en dus zijn er weer allerlei programma's waarvan je soms geen flauw idee hebt wie ze zijn. Volgens Roel kennen de meeste mensen deze zogenaamde BN'ers helemaal niet, maar durft niemand dat te zeggen! Hoe reageren mensen op straat op nepnieuws over deze nep BN'ers?

NIEUW
03:13
Geselecteerd Speelt nu af

Deze ouderen blijken fan van Boef en Lil' Kleine

Nederhop is al jaren het populairste muziekgenre in Nederland. Toch is niet iedereen even enthousiast... Maar wat nou als je de teksten zo aanpast, dat ze in de smaak vallen bij jong én oud?!

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

Plasangst: 'Veel mannen hebben er last van'

Plasangst: niet kunnen plassen omdat er op een openbaar toilet andere mensen naast je staan te plassen. Iets wat heel veel mannen hebben, maar waar je bijna nooit wat over hoort...

NIEUW
02:07
Geselecteerd Speelt nu af

Zó ziet de 'genuanceerde Nederlander' eruit

Afgelopen tijd hebben de media massaal aandacht besteed aan de ontevreden burger, maar uit de Europese verkiezingen blijkt juist dat de meeste mensen hartstikke gematigd stemmen. Daarom gaat Roel Maalderink op zoek naar de genuanceerde, redelijke Nederlander.

NIEUW
02:00
Geselecteerd Speelt nu af

Het Gelderse Lochem verwelkomt het Songfestival 2020

Nederland mag het Songfestival organiseren en de grote steden duiken er natuurlijk gelijk bovenop. Maar wordt het niet juist eens tijd voor de underdog?

Roel in de Regio

NIEUW
01:59
Geselecteerd Speelt nu af

'Ik hoop dat mensen kanker minder als gevecht gaan zien'

In de nieuwe aflevering van Roel in de Regio gaat Roel langs bij Thijs Kroezen, die voor de zevende keer de diagnose kanker kreeg...

NIEUW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

'De processierups hebben we volledig aan onszelf te danken'

In de nieuwe aflevering van Roel in de Regio gaat Roel langs bij Arjan Dwarshuis, Wereldkampioen Vogelspotten. Ze gaan samen 'vogelen' in de Noord-Hollandse polder.

NIEUW
02:06
Geselecteerd Speelt nu af

Fries talenwonder redt lokale streektalen

In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op om willekeurige mensen te ontmoeten en hun levensverhaal te horen. In de tweede aflevering gaat hij langs bij het historisch archief in Leeuwarden. Dyami Millarson (25) heeft allerlei lokale talen geleerd die bijna niemand meer spreekt, van Schiermonninkoogs tot Gotisch. Dyami voelt empathie met deze talen en wil ze daarom van de ondergang redden!

NIEUW
02:21
Geselecteerd Speelt nu af

Rinus uit Friesland maakt wietolie voor zieke Nederlanders

In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op om willekeurige mensen te ontmoeten en hun levensverhaal te horen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Roel langs bij Rinus Beintema uit Friesland. Hij produceert medicinale wietolie, die door zo'n 17.000 zieke Nederlanders wordt gebruikt. Rinus laat het productie- en het researchlab zien en vertelt over zijn werk wat niet zonder gevaar is. Het produceren van wietolie is namelijk illegaal, dus het risico bestaat dat hij er voor opgepakt en veroordeeld wordt... Hij heeft een duidelijke boodschap: wietolie moet gelegaliseerd worden!

NIEUW
00:47
Geselecteerd Speelt nu af

Roel gaat de regio weer in, wie heeft een boodschap?

Roel in de Regio

NIEUW
06:50
Geselecteerd Speelt nu af

Joost uit Oudekerk ging viral met Roel in de Regio

In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op om willekeurige mensen te ontmoeten en hun levensverhaal te horen. In de laatste aflevering van dit seizoen gaat Roel langs bij één van de meest bijzondere mensen die hij tot nu toe heeft ontmoet, namelijk Joost! Hij is benieuwd hoe het nu met hem gaat, dus gaat naar Oudekerk aan de Amstel voor een bezoekje aan Joost en natuurlijk een biertje!