Dierendokter Martijntje

Martijntje is dierenarts en vlogt voor LibelleTV over alle huisdierenvragen

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
1:39

Zó houd je de kerstboom veilig voor katten en honden

Met al die flikkerende lichtjes en smakelijke kerstkransjes hebben kerstbomen vaak een grote aantrekkingskracht op huisdieren. Maar ook al blijven ze braaf van de glazen ballen af, de boom zelf kan ook gevaarlijk zijn voor je viervoeter. Dierendokter Martijntje vertelt je waar je op moet letten voor een diervriendelijke kerst.

2:39

Is mijn kat te dik? Zó herken je overgewicht bij katten

Voor de ene kat is 5 kilogram een optimaal gewicht, maar voor de andere is het juist veel te zwaar. Het is als baasje daarom best lastig te oordelen of je pluizenbol eigenlijk te dik is.

1:50

Zó zorg je ervoor dat je kat met z’n scherpe nagels van ...

Lekker kroelen op de bank met je kat is natuurlijk heerlijk. Maar wat als je kat je dure bankstel als krabpaal gebruikt? Dierendokter Martijntje vertelt hoe je dit ongewenste gedrag (vriendelijk!) afleert.

2:01

Zó ontdek je wat jouw (ogenschijnlijk) lieve kat ...

De grens van een tuin kan voor een kat heel anders liggen dan je schutting of heg aangeeft. Katten bepalen hun eigen territorium en dat gaat gepaard met

2:42

5 tips van een expert om je kat zonder stress te vervoeren

Voor zowel kat als baasje kan een tripje naar de dierenarts behoorlijk stressvol zijn. Je moet je kat zien te vangen, hem in het reismandje zien te krijgen en dan ben je nog niet eens bij de dierenarts.

2:35

Op déze manier krijg je een gelukkig konijnenkoppel in ...

Dierenarts Martijntje krijgt in haar praktijk regelmatig de vraag wat het beste koppel in een konijnenhok is: twee mannetjes, twee vrouwtjes of een mannetje en een vrouwtje? En hoe weet je eigenlijk of je konijn een jongen of een meisje is?

Meer video's

Gerelateerde series