Snel Nieuws

Snel op de hoogte van het economische nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
4:12

Hierdoor stijgt de prijs op levensmiddelen

Fabrikanten gebruiken de inflatie als excuus om hun prijzen -verder dan de normale stijging- omhoog te gooien. Tenminste, dat beweren verschillende supermarkt-ketens.

2:09

Fat Cat Day: deze CEO’s hebben nu al een jaarloon binnen

De meest invloedrijke CEO’s van ons land hebben dit jaar alweer een beloning op zak waar iemand met het minimumloon een heel jaar voor moet werken. Dat meldt het FNV op deze zogenoemde Fat Cat Day.

3:16

Zo wordt bieden op woningen eerlijk en transparant

Demissionair minister Kajsa Ollongren wil het bieden op woningen eerlijker en transparanter maken. Met onder meer een automatisch biedlogboek zouden kopers meer inzicht krijgen wanneer en hoeveel er door anderen is geboden.

4:59

Wibra laat gemiste lockdown-uren gratis inhalen

Vakbond FNV en winkelketen Wibra staan vanmiddag tegenover elkaar voor de rechter. Medewerkers van Wibra moeten volgens hun werkgever de min-uren die ze door de lockdown hebben opgebouwd in de zomer gratis inhalen.

2:41

1,7 miljoen werknemers krijgen geen vakantiegeld

Een op de vijf werknemers krijgt deze maand geen vakantiegeld, omdat het bedrijf waar zij voor werken financieel verzwakt is geraakt in de coronapandemie. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond CNV.

3:35

Nederlandse economie is in een lichte recessie beland

De Nederlandse economie is in een recessie beland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek kromp onze economie het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, na ook al een krimp in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Meer video's

Gerelateerde series