Volledig scherm
FC Eindhoven Vrouwen-coach Sandra Swinkels © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Bekerdroomscenario voor FC Eindhoven Vrouwen met PSV als tegenstander

vrouwenvoetbalVanaf de loting op 14 december vorig jaar was de focus er al op gericht. De opdracht was meer dan duidelijk. Vandaag 18 januari in een tussenronde van de beker winnen van RVVH en dan het ‘grote’ PSV in de achtste finale als tegenstander treffen.

De ploeg van coach Sandra Swinkels kan zich na vandaag inderdaad gaan opmaken voor de titanenstrijd met de buurman. RVVH werd met 3-1 verslagen waardoor over veertien dagen op 1 februari de stadsderby op het sportpark aan de Velddoornweg wordt gespeeld.

Het team van Swinkels verkeerde voor de winterstop in supervorm. De laatste zeven competitieduels van 2019 werden allemaal (veelal overtuigend) gewonnen en in het laatste duel van het jaar werd in de beker zelfs de ongenaakbare koploper Saestum na strafschoppen uitgeschakeld. Die lijn werd in het eerste officiële duel van 2020 naadloos voortgezet.

Het Ridderkerkse RVVH, waartegen de Eindhovense meiden ook in de competitie spelen, bood aanvankelijk flink tegenstand. Toch kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een treffer van topschutter Juul Santema. Nog voor de pauze kwamen de bezoeksters op gelijke hoogte, 1-1.

De eerste twintig minuten van de tweede helft ging het gelijk op. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat Romy van Bakel met haar eerste treffer van dit seizoen de beslissing bracht, 2-1. Daarna bleef het spannend tot de allerlaatste minuut. Glenda van Lieshout maakte met haar doelpunt (3-1) aan alle onzekerheid een einde waardoor de gedroomde burenstrijd nu een feit is.