Volledig scherm
Archieffoto FC Eindhoven vrouwen © Jean Pierre Reijnen

Bekerstunt FC Eindhoven Vrouwen bij ongenaakbaar Saestum

In de competitie van de topklasse bedraagt de achterstand van FC Eindhoven Vrouwen op het nog ongeslagen en ongenaakbare Saestum zes punten. Het bekerduel in de tweede ronde tegen de ploeg uit Zeist werd onverwachts een prooi voor de Eindhovense meiden. Na het verstrijken van de reguliere speeltijd stond het 0-0. In de verlenging scoorden beide ploegen eenmaal, 1-1. De noodzakelijke strafschoppen werden door FCE beter genomen, 4-5.

De ploeg van coach Sandra Swinkels is al wekenlang in topvorm. Uit de laatste zeven competitieduels werd de maximale score van eenentwintig punten vergaard. Ook in Geesteren speelde de Eindhovense formatie een van haar betere duels. Toen Myrthe van de Laar in de tweede minuut van de verlenging uit een voorzet van Juul Santema met het hoofd scoorde, leek de wedstrijd voortijdig beslist, 0-1. Ver in de blessuretijd van de tweede verlenging viel alsnog de hevig bekritiseerde 1-1.

In de strafschoppenreeks stopte FC Eindhoven-doelvrouwe Lizzy Kolen de vierde penalty van Saestum. Meteen daarna schoot dezelfde Kolen haar ploeg met een snoeihard schot naar de derde ronde.

Na de derde ronde stromen ook de eredivisieteams in. ,,Laten we dan ook maar meteen PSV loten”, keek elftalmanager Frits Hallink alvast vooruit. Zijn wens werd later op de avond tijdens de loting waarheid. Echter moet zijn team eerst op 18 januari in de derde bekerronde thuis van RVVH zien te winnen. In de competitie won FC Eindhoven ruim twee maanden geleden ternauwernood met 2-1 van de dames uit Ridderkerk. Bij winst volgt de gedroomde tegenstander. Dan komt op 1 februari stadgenoot PSV naar het sportpark aan de Velddoornweg.