Volledig scherm
PREMIUM
Jennifer Vreugdenhil uit Oosterhout keept ook komend seizoen bij Valencia. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Brabantse Jennifer Vreugdenhil (24) is vierde keeper van Oranje: ‘Ik was er dolgraag bij geweest’

In de lange aanloop naar de WK-finale was ze er in mei bij om te sparren op de KNVB Campus in Zeist. Jennifer Vreugdenhil (24) uit Oosterhout is vierde keeper van Oranje en wist toen al dat ze niet mee zou mogen naar Frankrijk. ,,Ik zou liegen als ik zeg dat het me niks doet dat ik daar nu niet ben.”

Paspoort

• Jennifer Vreugdenhil
• Geboren op 12 januari 1995
• Komt uit Oosterhout
• Begonnen op haar vijfde bij Irene’58 in Den Hout, was daar het eerste meisje
• Keepte 6 seizoenen in de eredivisie bij ADO Den Haag en werd in 2011-2012 kampioen. Ook won ze 3 keer de KNVB-beker (2012, 2013, 2016)
• Begint op 25 juli aan haar derde seizoen bij Valencia CF in Spanje.
• Kwam 1 keer in actie voor Oranje, op 2 maart 2018 tegen Denemarken

 ,,Daar speel je het hele jaar voor, dus ik was er dolgraag bij geweest. Zij kunnen op het hoogste podium acteren en ik sta daar niet. Al vind ik het ook heel fijn dat ik deze zomer bij mijn familie en vrienden kan zijn”, vertelt ze in de tuin van haar ouderlijk huis in Oosterhout.

Vreugdenhil verlengde onlangs haar contract bij haar Spaanse club Valencia CF. Haar carrière nam twee jaar geleden deze wending toen ze op het punt stond te stoppen met voetballen. ,,Na zes jaar ADO Den Haag wilde ik kiezen voor mijn maatschappelijke carrière bij defensie. Ik had in Nederland alles gewonnen, dacht Oranje niet meer te halen, verdiende er hier niks mee en had als familiemens helemaal niet de ambitie om naar het buitenland te gaan.”

Op vakantie werd ze gebeld door Angela Verdoes, voormalig teammanager van ADO die tegenwoordig met haar bedrijf Women's Sports Agency spelerszaken behartigt. ,,Zij vroeg of ik interesse had om bij Valencia te voetballen. Met Oranje-19 wonnen wij in 2014 de EK-finale van Spanje en blijkbaar ben ik ze toen opgevallen. Later hebben we met ADO nog een keer een toernooi gespeeld waar Valencia ook was", zegt Vreugdenhil. ,,Mijn vriendin Michelle zei nog eerder 'ja, we gaan' dan ik. Mijn ouders zeiden ook meteen 'Jen, deze trein komt maar één keer voorbij dus dit moet je doen'. Daarom was de twijfel heel snel weg en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.”