Philips Stadion
Volledig scherm
Philips Stadion © Drone still

Compensatieregeling PSV bevat ook steunactie voor de vrouwen

Fans van PSV Vrouwen krijgen de mogelijkheid om het geld dat ze betaald hebben voor het ticket voor PSV-Ajax in het Philips Stadion, aan de Eindhovense vrouwenploeg te doneren.

PSV gaat de kaartkopers per mail informeren over de tegemoetkomingen en opties voor volgend seizoen. Van de vrouwenteam was het historische eerste duel in het Philips Stadion op 20 maart in de verkoop. Daarvoor waren rond de 15.000 toegangskaarten de deur uit, wat een nieuw record in de eredivisie voor vrouwen zou betekenen. Er liepen een aantal acties rond het duel en tickets waren al vanaf 3 euro verkrijgbaar. Nu krijgen fans de optie om de kosten om te zetten in een schenking. 

Vanwege de coronacrisis werd dat duel afgelast en inmiddels is het seizoen beëindigd. Duidelijk is dat in de nasleep ook het vrouwenvoetbal hard geraakt gaat worden. Als er in het voetbalseizoen 2020-2021 geen publiek welkom is bij wedstrijden van de mannen, dan kost het de club in totaal zo'n 30 miljoen euro, zo becijferde algemeen directeur Toon Gerbrands maandag tijdens een persbijeenkomst. Manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers liet eerder weten dat de crisis nog geen weerslag heeft op haar spelersbudget en dus het kapitaal op het veld, maar dat PSV Vrouwen in de ontwikkeling buiten het veld wel even pas op de plaats moet maken. Als voorbeeld van bezuinigingen gaf ze aan dat ze in de voorbereiding op het nieuwe seizoen waarschijnlijk geen trainingskamp gaan beleggen en alleen oefenwedstrijden spelen op Campus De Herdgang. PSV debuteert komend seizoen in het hoofdtoernooi van de Champions League, maar zonder recettes hangt het van de loting af of met de premie en vluchtvergoeding van de UEFA wel alle onkosten gedekt worden.