Volledig scherm
PSV-speelster Mauri van de Wetering deelt handtekeningen uit aan fans. © BSR/Soccrates

Cultuurbewaker Mauri van de Wetering neemt met grote glimlach afscheid bij PSV

Na elf seizoenen in de eredivisie zet Mauri van de Wetering (27) uit Liempde een punt achter haar voetbalcarrière. ,,Je moet op je hoogtepunt stoppen”, aldus de middenveldster, die dit seizoen met PSV als derde eindigde in de kampioenspoule.

Met een grote glimlach liep Van de Wetering deze week op de trainingen rond. ,,Het was puur genieten. Ik kon alles bewust voor de laatste keer meemaken. Ik heb een goed en stabiel seizoen gedraaid en er stond geen druk meer op”, aldus Van de Wetering, die vrijdagavond in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle na zeventig minuten werd gewisseld voor Pleun Raaijmakers. ,,Ik heb zeven seizoenen bij PSV gespeeld en uiteindelijk dus zonder prijs. Ik heb wel drie keer de bekerfinale gehaald en dit jaar voor het eerst meegedaan om de titel.”

In de winterstop wist Van de Wetering, die via Willem II en VVV-Venlo bij PSV belandde, dat het mooi was geweest. ,,Ik speelde op mijn zestiende al mijn eerste wedstrijd in de eredivisie. Voetbal is mijn dagelijkse ritueel en ik ben kind aan huis bij PSV. Dus het zal even wennen zijn. Ik heb veel met mensen om me heen gepraat en de voors en tegens afgewogen. Laatst heb ik Angela Christ (de oud-keepster van PSV die vorig jaar stopte, red.) naar haar beslissing gevraagd.”

Favoriete club

Vanaf het begin van de Eindhovense vrouwentak speelde Van de Wetering voor PSV. Heeft ze er nooit aan gedacht om nog eens de stap naar het buitenland te maken? ,,Daarvoor is het nu te laat. Ik heb een kruisbandblessure gehad, dan heb je een jaar nodig om terug te komen en een jaar om wedstrijdritme op te doen. Daarna vond ik het eigenlijk wel goed, lekker vertrouwd als cultuurbewaker bij mijn favoriete club voetballen”, zegt Van de Wetering, die een baan heeft als commercieel verkoper binnendienst.

Met Aline Zeler, die ook stopt, vallen er twee ervaren speelsters weg bij PSV. Zeler gaat het nieuwe Jong PSV trainen en Van de Wetering zal ook bij dat meidenteam betrokken worden. Ze hoopt dat een ander opstaat en haar plaats inneemt. ,,Dat moet iemand zijn met veel strijd en die het team op sleeptouw kan nemen. En ook af en toe in de kleedkamer iets durft te zeggen als het niet goed gaat.”

Volledig scherm
Mauri van de Wetering © Photo-Prestige