Veldhoven Het talententeam van CTO Zuid voetbalt tegen de vrouwen van FC Twente
Volledig scherm
Veldhoven Het talententeam van CTO Zuid voetbalt tegen de vrouwen van FC Twente © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Daverende stunt meiden CTO Zuid; koploper eredivisie FC Twente uitgeschakeld

En van je hoempa-hoempa te-te-re-te-te-re-te-te-re. In polonaise dansten en swingden de meiden van CTO Eindhoven de kleedkamer in. Waar normaal de spelers van derde divisionist UNA hun domein hebben, namen de jeugdige vrouwen uit de leeftijdsklasse van 15-18 jaar het heiligdom voor even over.

Na strafschoppen werd de koploper uit de eredivisie FC Twente immers verslagen en dat moest gevierd worden. CTO, een in Eindhoven gevestigd talententeam vrouwenvoetbal, moest tot op het tandvlees, maar de beloning vergoedde veel, zo niet alles.

Gelijkwaardig

In de reguliere speeltijd van 90 minuten (CTO speelt in de jongens vierde divisie normaal 80 minuten) was de eindstand 1-1. Dana Foederer had in de blessuretijd van de eerste helft met een machtig schot de lat getroffen. De rebound was een prooi voor Romeé Leuchter, 1-0. Gedurende het eerste speldeel was CTO zeker gelijkwaardig aan de eredivisionist.

Na de pauze moesten de meiden van coach Johan van Heertum vaak ver terug. De uitblinkende doelvrouw Lisan Alkemade pakte werkelijk alles wat ook maar enigszins in de buurt kwam. Toch was ze in de 57e minuut kansloos op een inzet van Ashleigh Weerden, 1-1. 

Strafschoppen

Met de tong op de schoenen werd uiteindelijk het eindsignaal gehaald. Het kon in feite al niet meer stuk voor CTO. Als kers op de taart pakte doelvrouw Lisan Alkemade ook nog eens twee strafschoppen. Bij CTO schoten Romeé Leuchter, Lynn Wilms, Kayleigh van Dooren en Lieske Carleer raak. De vijfde penalty hoefde niets eens meer genomen te worden. Waarna op het kunstgras van sportpark Zeelst een enorm feest losbarstte.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement