Sandra Swinkels, trainer van FC Eindhoven Vrouwen.
Volledig scherm
Sandra Swinkels, trainer van FC Eindhoven Vrouwen. © ED

Droomscenario lonkt voor vrouwen FC Eindhoven

Tot voor enkele weken terug werd de tweede plaats op de ranglijst door de vrouwen van FC Eindhoven gekoesterd. Een plaats bij de eerste vijf was vooraf immers de doelstelling. Na de 0-1 winst bij RVVH en het verlies van de schier ongenaakbare koploper Saestum tegen DTS’35 (1-2) naderen de Eindhovense vrouwen inmiddels in rap tempo de koppositie. 

Alleen een veel beter doelsaldo scheidt Saestum (+42) nog van de ploeg van coach Sandra Swinkels (+16). Het was de elfde opeenvolgende winst van de blauwwitten. De Eindhovense ploeg leeft al maanden op een roze wolk. Het team begint steeds meer de status van onoverwinnelijk aan te nemen met als absoluut hoogtepunt de 3-2 winst op Saestum drie weken geleden.

Traditioneel erg lastig

Bij RVVH in Ridderkerk hadden de Eindhovense vrouwen het de laatste jaren traditioneel erg lastig. Dat was ook deze keer niet anders met slechts één verschil; andere keren viel het dubbeltje de verkeerde kant op, dit seizoen lukt alles. 

Voor de pauze wilde het in Ridderkerk allemaal nog niet zo vlotten. Zoals zo vaak dit seizoen volgde het herstel na rust. Coach Sandra Swinkels: ,,Ik heb in de rust de ploeg gewezen om te blijven voetballen. De kansen komen dan vanzelf. We hebben inderdaad het geduld op kunnen brengen.”

Binnenkant paal

De beste mogelijkheid was voor Felice van Duijnhoven. De verdedigster zag twintig minuten voor tijd haar afstandsschot van achttien meter via de binnenkant van de paal weer het veld inspringen. Het duel leek regelrecht op een 0-0 eindstand af te stevenen. Totdat twee minuten voor tijd aanvoerder Aniek Schepens het goede voorbeeld gaf door vanuit een scrimmage van dichtbij voor de luid bejubelde bevrijding te zorgen: 0-1. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan.