PSV - ADO Den Haag 1-1.
Volledig scherm
PSV - ADO Den Haag 1-1. © Dave Hendriks - FotoMeulenhof

Eerste puntverlies PSV Vrouwen

PSV Vrouwen leed vrijdagavond het eerste puntenverlies van dit seizoen. ADO Den Haag hield de ploeg van coach Sander Luiten op een 1-1 gelijkspel.

Lange tijd leek koploper PSV de punten in eigen huis te houden. In een zeer matig duel waren de Eindhovense vrouwen in de 27ste minuut aan de leiding gekomen door een doelpunt van Katja Snoeijs, 1-0, Vlak voor tijd werd het 1-1 door een doelpunt van Chasity Grant.

De koploper won tot nu toe alle duels. De seizoensopening bij SC Heerenveen werd met 1-4 gewonnen. Daarna was PSV te sterk voor PEC Zwolle (4-0). Afgelopen week moest landskampioen FC Twente het ontgelden (3-2).

Voor rust viel er weinig te beleven op PSV Campus De Herdgang. Ook de openingstreffer van Snoeijs veranderde daar weinig aan. PSV Vrouwen had veruit meer balbezit, maar daar was zo alles mee gezegd.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd in hetzelfde gezapige tempo voort. De thuisploeg kwam in de 50ste minuut goed weg dat PSV-doelvrouwe Cecilia Santiago bij een inzet van dichtbij van Maartje Looijen op de goede plaats stond. Alhoewel ADO na rust veel verder naar voren speelde had de Mexicaanse international onder de Eindhovense lat verder niet veel te doen.

De beste kans was voor Nadine Noordam van de Haagenaars. De aanvoerder schiet van dichtbij in vrije positie de bal hoog over het PSV-doel. PSV riep nadien het noodlot over zichzelf af. Het trok steeds verder terug. De 1-1 van Chasity Grant twee minuten voor tijd was een logisch gevolg.

Opstelling PSV: Santiago; Bond Flasza, Biesmans, Nouwen, Burns; Van Dooren (88. Kristjansdottir), Tillman, Yüceil, Kuijpers; Smits, Snoeijs.