Volledig scherm
Archieffoto. © Jean Pierre Reijnen

Eerste winst voor FC Eindhoven Vrouwen een feit

Met een benauwde 2-1 zege op het stugge RVVH uit Ridderkerk hebben de vrouwen van FC Eindhoven de eerste overwinning van dit seizoen gepakt.

Dat FCE de eerste winst zou boeken, zag het in de eerste helft helemaal niet naar uit. De ploeg van coach Sandra Swinkels grossierde in foute passes en creëerde zelf weinig. Het grootste deel van de eerste helft speelde zich af op de helft van de thuisploeg. De 0-1 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Hoe anders werd het na rust. Als een komeet kwam FC Eindhoven uit de kleedkamer. In de 47ste minuut had dat direct resultaat. Glenda van Lieshout maakte na een fraaie combinatie over drie schijven de 1-1. Vanaf dat moment waren de Eindhovense meiden de bovenliggende partij. Twintig minuten voor tijd viel de verdiende 2-1 dankzij een treffer van Myrthe van de Laar.

FC Eindhoven heeft met vier punten uit drie duels inmiddels de aansluiting met de middenmoot tot stand gebracht.

Topschutter Nathalie van den Heuvel, die tot nu toe de enige twee treffers op haar naam bracht, ontbrak nadat ze vorige week tegen Eldenia door haar enkel was gegaan. De verwachting is dat ze volgende week uit tegen DTS’35 in Ede er weer bij is.