Volledig scherm
Katja Snoeijs © BSR Agency

Er staat geen maat op PSV Vrouwen; winst bij concurrent Ajax

Met een 0-2 overwinning bij naaste rivaal Ajax zijn de PSV Vrouwen ook de tweede ronde in de strijd om de Eredivisie Cup goed doorgekomen. Een week geleden werd het in Eindhoven nog 1-1.

In de laatste wedstrijd van dit jaar bleef PSV Vrouwen ongeslagen. De ploeg van coach Sander Luiten was op het Ajax-complex De Toekomst voor rust zeer effectief. Bij de eerste de beste grote uitbraak was het meteen raak. De Eindhovense spits Katja Snoeijs kwam in vrije positie voor Ajax-doelvrouwe Lize Kop en scoorde vervolgens beheerst, 0-1.

Halverwege de tweede helft gooide PSV-middenvelder Kayleigh van Dooren met een pegel (0-2) het duel definitief op slot. Ajax zette daarna nog wel aan, maar echt in de problemen kwamen de Eindhovense meiden niet meer. In de derde en laatste ronde van de laddercompetitie om de Eredivisie Cup treft PSV of FC Twente of Ajax.

PSV: Santiago; Coolen (85. Bond Flasza), Biesmans, Nouwen, Levels; Pattiwael (74. Kristjánsdóttir), Van Dooren, Yüceil (82, Cuschieri), Kuijpers; Snoeijs, Smits.