Volledig scherm
Archieffoto FC Eindhoven vrouwen © Jean Pierre Reijnen

FC Eindhoven Vrouwen gaan als een speer, Someren/NWC wint weer eens

Met een klinkende 2-0 overwinning op de nummer twee van de ranglijst Ter Leede is FC Eindhoven nu zelf de naaste achtervolger van de ongenaakbare koploper Saestum geworden. Someren/NWC heeft weer eens een wedstrijd gewonnen. Thuis werd Bavel met 3-1 verslagen. 

De meiden van coach Sandra Swinkels wonnen de laatste vier duels. Met Woezik (3-2), FC Rijnvogels (4-0) en Wartburgia (3-2) werd de afgelopen periode resoluut reeds afgerekend. En dan was nu Ter Leede aan de beurt.

Een belangrijk meetpunt voor de Eindhovense ploeg om te peilen waar het nu precies staat. FC Eindhoven slaagde met vlag en wimpel. De thuisformatie speelde de beste wedstrijd van het seizoen. Bij rust stond het 1-0. Na de pauze liep FCE eenvoudig verder weg van de Zuid-Hollandse bezoekers, 2-0. Felice van Duijnhoven nam beide treffers van de blauwwitten voor haar rekening.

Het was op het sportpark aan de Velddoornweg een drukte van belang. In verband met het 110-jarig bestaan van FC Eindhoven had de club bij de KNVB het verzoek ingediend om alle 51 teams een thuisduel te laten spelen. De voetbalbond gaf daar gehoor aan waardoor de vrouwen met de 2-0 winst het enthousiaste sluitstuk van de feestdag vormden.

De komende twee duels speelt FC Eindhoven ook weer thuis. Zaterdag komt SSS uit Klaaswaal op bezoek. Een week later is SteDoCo (Hoornaar) de tegenstander.

Eerste klasse: 

Someren/NWC – Bavel 3-1.
De vrouwen van Someren/NWC hebben eindelijk weer eens een wedstrijd winnend afgesloten. Op sportpark De Potacker werd Bavel met 3-1 verslagen. In de eerste helft waren de kansen schaars en werd er niet gescoord. Hieke Verhagen opende al vroeg in de tweede helft de score voor de thuisploeg maar drie minuten later kwam Bavel al op gelijke hoogte. Someren/NWC wist echter in het laatste kwartier de wedstrijd naar zich toe te trekken. Kim Bankers tekende voor de 2-1 en Lotte van Mourik bepaalde de eindstand op 3-1.

Witkampers - Nuenen 4-1.
De eindstand was al bij rust bereikt. Nuenen werd op felheid afgetroefd door de thuisploeg. Na een 0-1 voorsprong voor de Nuenense meiden (doelpunt van Bodil van Esch), kwam Witkampers sterk terug. De bezoekers werden overvleugeld en binnen de kortste keren stond er een 4-1 eindstand op het scorebord.