FC Eindhoven Vrouwen op archiefbeeld.
Volledig scherm
FC Eindhoven Vrouwen op archiefbeeld. © Jean Pierre Reijnen

FC Eindhoven Vrouwen geven koploper Saestum in blessuretijd genadeklap

Het werd uiteindelijk een ware slijtageslag. De nummers een (Saestum) en twee (FC Eindhoven) van de topklasse joegen in een moordend tempo na rust op de winst. De Eindhovense meiden trokken uiteindelijk de volle buit binnen dankzij een treffer van Glenda van Lieshout in de eerste minuut van de blessuretijd, 3-2.

De zege werd uitbundig gevierd. Koploper Saestum had immers over de gehele competitie nog maar één verliespunt geleden. Door de negende opeenvolgende winst is de ploeg van coach Sandra Swinkels de ranglijstaanvoerder tot op drie punten genaderd.

Daar zag het aanvankelijk helemaal niet maar uit. Het eerste kwartier had de thuisploeg niets te zeggen en de 0-1 van Jolet Lommen was een logisch gevolg. In de 27ste minuut kwam FCE onverwachts uit een rake kopbal van Myrthe van der Laar op gelijke hoogte, 1-1. Binnen een minuut maakte weer Jolet Lommen er 1-2 van. Nog voor rust tekende Juul Santema voor 2-2. Haar twaalfde treffer van dit seizoen.

Van Lieshout beslissend

Na rust leek FC Eindhoven te bezwijken onder de druk van de bezoekers. Het was aan doelvrouw Lizzy Kolen tot drie keer toe te danken dat de thuisploeg in de race bleef. Het leek uiteindelijk op een remise uit te draaien totdat die dekselse Glenda van Lieshout in blessuretijd op de goede plek stond om doeltreffend af te ronden waardoor de competitie weer geheel open ligt. Invalster en debutant Marleen van Lent trof in de slotfase met een daverende knal de lat.

Myrthe van der Laar kon het na afloop nog maar amper geloven. De stofzuiger op het middenveld bleef de gaten die regelmatig vielen maar dichtlopen, ,,We hebben met vertrouwen gespeeld. Het scoreverloop hielp ons wel waardoor we uiteindelijk nog de overwinning konden pakken. Geweldig. De winst na strafschoppen op Saestum twee maanden geleden in de beker voelde al goed. Deze overwinning nog veel beter.”

FC Eindhoven: Kolen; Van Duijnhoven, Wijnands, Van der Groef, Schepens, Van Bakel; Van den Heuvel, Van der Laar, Van Doorn (82, Van Lent); Van Lieshout, Santema (89. Gielen).

 Hoofdklasse 

Someren/NWC - ‘T Zand 2-0
Someren/NWC heeft weer eens een wedstrijd gewonnen. Op eigen veld was het met 2-0 te sterk voor ‘T Zand. ,,Een lastige door de stormachtige wind. We speelden eigenlijk nog best goed en kwamen na een half uur op voorsprong nadat een voorzet van Karlijn Kuijpers door een verdediger in eigen doel werd gewerkt. In de tweede helft hadden we het even lastig maar tien minuten voor tijd maakte Lotte van Mourik de 2-0. Heerlijk om weer eens te winnen”, aldus aanvoerster Yvonne Swinkels.