Juul Santema zorgde voor de 0-2.
Volledig scherm
Juul Santema zorgde voor de 0-2. © DCI media

FC Eindhoven Vrouwen in vorm voor titanenstrijd met koploper Saestum

FC Eindhoven Vrouwen is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. Bij middenmoter ASV Wartburgia werd met 0-2 gewonnen. De topper van zaterdag tegen koploper Saestum wordt aan Eindhovense zijde dan ook met vertrouwen tegemoet gezien.

Het was de achtste opeenvolgende winstpartij van de Eindhovense meiden waardoor het nu de tweede plaats stevig in handen heeft. Van Wartburgia werd in de eerste seizoenshelft op 9 november nog ternauwernood met 3-2 gewonnen.

De formatie van coach Sandra Swinkels hadden de 1-6 nederlaag in de achtste finale van de beker vorige week tegen stadgenoot PSV goed verwerkt. Vanaf het eerste fluitsignaal legde de Eindhovense meiden de thuisploeg haar wil op. Dat resulteerde in de 27ste minuut in de 0-1 van Glenda van Lieshout.

De Amsterdamse tegenstander kwam daarna beter in de wedstrijd. Ook na de pauze werd het een gelijk opgaande strijd. Door goed keeperswerk van Lizzy Kolen bleef voor FC Eindhoven de minimale voorsprong behouden. Twintig minuten voor tijd gooide de topschutter van de blauwwitten Juul Santema na prima voorbereidend werk van Mythe van de Laar de wedstrijd in het slot, 0-2. Het was de elfde treffer van dit seizoen voor Santema.

Wedstrijd van de waarheid

Zaterdag volgt voor de ploeg van coach Sandra Swinkels de wedstrijd van de waarheid. Koploper Saestum kan de borst natmaken. Op het sportpark aan de Velddoornweg wordt dan om 16.15 uur afgetrapt. De voorsprong van de Zeisterse formatie bedraagt zes punten op de nummer twee FCE. Saestum is nog ongeslagen en speelde dit seizoen slechts een keer gelijk.