Volledig scherm
© GinoPress B.V.

FC Eindhoven Vrouwen rukken op naar gedeelde vierde plaats

Het heeft even geduurd, maar de vrouwen van FC Eindhoven zitten nu in de lift naar boven. Bij Rijnvogels in Katwijk werd met maar liefst 0-4 gewonnen. 

Het was meteen de grootste overwinning van dit seizoen voor de Eindhovense meiden. De ploeg van coach Sandra Swinkels speelde bij Rijnvogels een uitstekend duel en wist zichzelf voor het uitstekende spel ook nog eens te belonen.

Waar het in de eerste duels van dit seizoen wel eens mis ging en vele mogelijkheden niet werden benut, ging het nu opeens een stuk beter. Voor rust kwam FCE op een 0-1 voorsprong. Nathalie van den Heuvel benutte een strafschop. Na de pauze kwamen de blauwwitten veel beter voor de dag. Juul Santema (2) en Glenda van Lieshout tekende voor de Eindhovense treffers, 0-4.

Eerste klasse:

Fortuna ’54 – Someren/NWC 3-1.
De vrouwen van Someren/NWC verloren in Sittard met 3-1 van Fortuna ’54. De ploeg van Ivo Veltrop speelde een sterke eerste helft en controleerde de wedstrijd maar keek bij de thee tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft nam het fusieteam veel risico’s om de aansluitingstreffer te forceren. De thuisploeg profiteerde optimaal en besliste de wedstrijd. In de slotfase redde Yvonne Swinkels de eer voor de bezoekers en bepaalde ze de eindstand op 3-1.

Nuenen-Bavel 3-0.
Nuenen won verdiend van het nog puntloze Bavel. Na 36 seconden opende Fem van Empel met een kopbal de score, 1-0. De rust werd bereikt met een 2-0 stand. Marjon Claas nam het doelpunt voor haar rekening. Na de pauze bepaalde Luka Lagendijk met haar eerste competitiedoelpunt de eindstand op 3-0.