Volledig scherm
PSV-trainer Sander Luiten © Photo-Prestige

Gerenoveerd PSV begint met schone lei aan eredivisie vrouwen

De voetbalvrouwen van PSV beginnen vrijdagavond aan het nieuwe eredivisieseizoen met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Na vijf weken voorbereiden kan de nieuwe coach in Eindhovense dienst Sander Luiten niet wachten op de aftrap.

Er waait een nieuwe wind bij de vrouwentak van PSV. De halve selectie werd deze zomer gerenoveerd. Voor Luiten, afkomstig van Excelsior Barendrecht, is het fijn dat er maar liefst tien nieuwe speelsters op De Herdgang neerstreken. ,,Dat maakt dat ik als trainer met een schone lei kan beginnen. De groep is ambitieus en wil snel stappen maken. Iedereen is leergierig en gretig", aldus de  43-jarige Rotterdammer, die dit seizoen terzijde wordt gestaan door Ovidiu Stinga en Stephan Wijlaars. 

PSV oefende in de aanloop van het seizoen tegen een vijftal sterke tegenstanders uit het buitenland: Urawa Red Diamonds (1-1), Bayern München (0-9), Slavia Praag (8-2), Borussia Mönchengladbach (2-2) en KRC Genk (3-1). ,,Met 9-0 verliezen van Bayern München is een harde leerschool. Maar als je het dan weet om te draaien naar een 8-2 zege op Slavia Praag, zegt dat veel over hoe de groep met tegenslag om kan gaan", vindt Luiten. Hij kan vrijdag bij de start tegen FC Twente niet beschikken over de geblesseerden Michelle Hendriks, Vera ten Westeneind, Rachel Cuschieri en Maddy Williams. 

Selectie PSV: Dominique Bond-Flasza (afkomstig uit Jamaica; overgekomen van Seattle), Nadia Coolen, Rachel Cuschieri (Malta; Anderlecht), Kayleigh van Dooren (CTO Zuid), Kristina Erman (Slovenië), Michelle Hendriks, Jeslynn Kuijpers, Janou Levels (CTO Zuid), Cassie Miller (Verenigde Staten), Sofia Nati (Griekenland), Aniek Nouwen, Naomi Pattiwael (CTO Zuid), Pleun Raaijmakers, Eli Sarasolo (Spanje; Ajax), Yvonne van Schijndel, Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Katja Snoeijs (vv Alkmaar), Kelly Steen, Vera ten Westeneind, Mauri van de Wetering, Maddy Williams (Verenigde Staten; Seattle), Sara Yüceil (België), Aline Zeler (België; Anderlecht).