Volledig scherm
Spits Glenda van Lieshout in actie namens FC Eindhoven. © Jurriaan Balke

Glenda van Lieshout en Lisa Blankenstein naar Achilles'29

GROESBEEK - Voetbalster Glenda van Lieshout maakt de overstap van FC Eindhoven naar eredivisionist Achilles'29. De aanvalster, bij het ED Amateurvoetbalgala verkozen tot beste speelster van het afgelopen seizoen, scoorde in 2016-2017 32 keer en had zo een belangrijk aandeel in de promotie naar de topklasse voor haar club FC Eindhoven. 

Van Lieshout (22) kwam eerder tot vijf wedstrijden in de eredivisie voor vrouwen namens VVV-Venlo en als satellietspeelster voor PSV.

Achilles'29 staat komend seizoen onder leiding van hoofdtrainer Robert de Pauw en assistente Stephanie Vos. Naast Van Lieshout komen onder anderen ook keepster Jade Adan (FC Twente en voormalig speelster van CTO Eindhoven) en Lisa Blankenstein (RPC en CTO Eindhoven) de Groesbeekse formatie versterken. Eerder werd al bekend dat Melissa Evers van PSV naar Achilles'29 gaat.

Aanvoerster Kika van Es gaat Achilles'29 na een seizoen alweer verlaten, zo maakte de club zaterdag bekend. International Van Es is met Oranje in voorbereiding op het EK deze zomer in Nederland.