Aniek Nouwen van PSV op archiefbeeld
Volledig scherm
Aniek Nouwen van PSV op archiefbeeld © BSR Agency

Goals in extra tijd houden hoop voor PSV op cup-winst levend

De kans dat PSV Vrouwen de eerste editie van de Eredivisie Cup wint, is vrijdagavond flink geslonken. Twee Eindhovense doelpunten in de extra tijd voorkwamen echter dat er direct het label kansloos op geplakt kon worden. FC Twente won de eerste finalewedstrijd met 4-2.

Het was pas de eerste nederlaag van PSV dit seizoen in achttien officiële wedstrijden, maar dat is er wel meteen eentje die het Eindhovense team de eerste van drie te winnen prijzen kan kosten. PSV was in de eerste ronde van deze laddercompetitie over twee wedstrijden nog de baas over FC Twente en klopte in de tweede ronde Ajax. Vrijdagavond leek het tegen opnieuw FC Twente mis te gaan voor de Eindhovense ploeg van coach Sander Luiten. Voor rust scoorden Renate Jansen (vrije trap met wind mee) en Bente Jansen en na rust verdubbelden Cheyenne van den Goorbergh (schot door de wind gedragen) en Renate Jansen (penalty) de voorsprong naar 4-0. In blessuretijd zorgden Aniek Nouwen (uit een corner) en Naomi Pattiwael (schot in de verre hoek) voor een betere uitgangspositie (4-2) voor de return, die vrijdag 28 februari op PSV Campus De Herdgang wordt gespeeld. Bij een gelijk doelsaldo tellen uitdoelpunten dubbel. 

Twee gezichten

,,Bij 4-0 denk je ‘het is klaar.’ Toch hebben we de energie om het op te pakken en laten we het dankzij twee belangrijke doelpunten volgende week nog een wedstrijd zijn”, zei Sander Luiten nadat hij een rondje door de bus had gemaakt en van zijn speelsters een realistisch beeld van de wedstrijd terug kreeg.

Zelf vond de PSV-coach het een pot met twee gezichten. ,,We kwamen niet fel genoeg uit de startblokken. Daar hebben we vaker problemen mee na de winterstop en dat is niet te verklaren. Wij kregen daarna meer en betere kansen, maar benutten die niet. Als de uitslag andersom was geweest, hadden we in een zetel gezeten. Ik denk niet dat het voor Twente nu zo aanvoelt, dat is niet reëel gezien het spelbeeld. Het vertrouwen in een goede afloop is er nog bij ons, 2-0 is genoeg", aldus Luiten, die maandag zijn contract met een jaar verlengde.