Volledig scherm
Glenda van Lieshout © Orange Pictures

Helmondse Glenda van Lieshout gaat voor sportieve revanche bij Achilles'29

Voetbalster Glenda van Lieshout (23)uit Helmond gaat haar contract verlengen bij eredivisionist Achilles ’29 uit Groesbeek. De aanvalster aast op sportief revanche.

Het werd dit seizoen niet het jaar voor Glenda van Lieshout. Vorig seizoen werd ze nog topscorer bij FC Eindhoven met 32 treffers, maar in haar eerste eredivisiejaar bij Achilles wist ze het net in competitiewedstrijden niet te vinden. ,,Ik heb niet aan mijn eigen verwachtingen voldaan”.

Op zestienjarige leeftijd maakte Van Lieshout haar debuut in de eredivisie bij VVV-Venlo. Namens PSV scoorde ze in de BeNe-League. ,,Nu ga ik voor de sportieve revanche. Ik wil komend seizoen laten zien dat ik het ook voor Achilles kan scoren. Ik heb het naar mijn zin bij Achilles ’29, daarom ga ik mijn contract met een seizoen verlengen.”

De ambitieuze Van Lieshout was de afgelopen jaren ook jeugdtrainster bij Rood Wit '62 in Helmond. Met het jongensteam onder 13 jaar won ze vorige week de regionale bekerfinale, afgelopen zondag nam ze afscheid van het team door ook de districtsbeker te winnen. De Helmondse gaat volgend seizoen aan de slag als assistent-trainster bij Helmond Sport onder 13 jaar.

Van Lieshout werd vorig jaar verkozen tot Speelster van het Jaar bij het ED Amateurvoetbalgala. Vrijdag krijgt ze een opvolgster.