Volledig scherm
© Thinkstock

Hooggespannen verwachtingen bij FC Eindhoven Vrouwen geen utopie

Het gaat steeds beter met FC Eindhoven Vrouwen. De blauwwitte formatie uit Eindhoven-Zuid liet er tegen Wartburgia geen twijfel over bestaan dat de ambities verder reiken dan de gedeelde vierde plaats die het vooraf aan het duel met de ploeg uit Amsterdam innam, 3-2.

Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, overtuigde de ploeg van coach Sandra Swinkels tegen de hoofdstedelingen. FCE won de laatste twee duels van hekkensluiter Woezik (3-2) en FC Rijnvogels (4-0). Bij de Eindhovense meiden was daarmee de opgaande lijn al ingezet. De voortzetting kwam tegen Wartburgia. Na een 0-1 achterstand repareerde de blauwwitte formatie nog voor rust de schade door doelpunten van Myrthe van der Laar en Juul Santema, die twee keer doel trof; 3-1. Na de pauze kreeg de thuisploeg nog meer grote mogelijkheden, maar verzuimde om te scoren waardoor de bezoekers nog terug konden komen tot 3-2. De achterstand op de nummer twee Ter Leede bedraagt twee punten. Die ploeg komt zaterdag op bezoek in Eindhoven.

Eerste klasse: 

Nuenen - Buitenveldert 2-0.
Nuenen zette een sterke reeks voort met een fraaie 2-0 overwinning op laagvlieger Buitenveldert. De winst kwam nooit in gevaar, Bij rust stond het 1-0. Beide Nuenense doelpunten kwamen van de voet van Fem van Empel. De Nuenense vrouwen staan nu op een zevende plaats.

SC ’t Zand – Someren/NWC 4-0.
In Tilburg heeft Someren/NWC een pittige maar geflatteerde 4-0 nederlaag geleden op bezoek SC ’t Zand. ,,Ik denk dat iedereen ons voor gek verklaard maar we waren wederom beter” geeft trainer Ivo Veltrop na afloop te kennen. Zijn ploeg kwam in de zevende minuut op achterstand waarna het drie uitstekende mogelijkheden kreeg om langszij te komen maar zoals vaker de afgelopen weken had het fusieteam geen geluk in de afronding. Na een half uur viel de tweede treffer. In de tweede helft drong Someren/NWC aan, kreeg het kansen en werd de aansluitingstreffer afgekeurd. In het laatste kwartier scoorde ’t Zand nog tweemaal. Veltrop: ,,In het kleedlokaal heb ik aangegeven dat ik trots ben op de inzet, maar de komende twee wedstrijden moeten we punten pakken.”