Volledig scherm
Archiefbeeld FC Eindhoven Vrouwen. © Jean Pierre Reijnen

Juul Santema schiet met scherp bij FC Eindhoven Vrouwen

Met nog drie wedstrijden te gaan haalde het vrouwenteam van FC Eindhoven bij hekkensluiter Buitenveldert flink uit: 0-5. Ster van de dag was Juul Santema die met drie treffers aan de basis stond van de grootste overwinning van dit seizoen. Tegenstander Buitenveldert degradeert door dit resultaat naar de hoofdklasse.

FC Eindhoven begon in Amsterdam gelijk scherp aan de wedstrijd en wilde meteen orde op zaken stellen. Thuis werd eerder dit seizoen met 2-1 gewonnen. In de 22e minuut opende Sem van Doorn de score. Acht minuten later was het Juul Santema die met een fraaie lob de Amsterdamse keepster verschalkte: 0-2. De thuisploeg keek lijdzaam toe en kwam spaarzaam uit de verdediging,

Na de pauze was de ploeg van coach Sandra Swinkels weer heer en meester. Toch duurde het tot de 62e minuut voordat Juul Santema de Eindhovense vrouwen in veilige haven schoot, 0-3. Vier minuten later tekende Juul Santema voor haar derde treffer van de middag. In de slotfase bepaalde Chantal Bax de eindstand op 0-5.

Nog twee wedstrijden

Voor FC Eindhoven staan nog twee wedstrijden op de rol. Zaterdag komt nummer twee Saestum naar de Velddoornweg. Het seizoen wordt op 25 mei afgesloten met een uitduel bij kampioen DTS’35 in Ede.

Eerste klasse: 

Nuenen - Eldenia 1-3. 
Na een zenuwachtig begin wonnen de Nuenense vrouwen uiteindelijk verdiend met 1-3 bij Eldenia. Omdat directe concurrent FC Eindhoven 2 met 2-0 van HRC’14 won moet de champagne nog een week in de ijskast. De voorsprong bedraagt met nog twee duels te gaan zes punten. Door een eigen doelpunt na doelpoging Fem van Empel nam Nuenen op een 0-1 voorsprong. Even later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Marjon Claas herstelde de gevestigde orde en Lindy Hoeijmans maakte er ver in de tweede helft 1-3 van.