PSV-spits Katja Snoeijs is doorgebroken en heeft de 2-0 op haar voet, maar faalt oog in oog met de keepster van FC Twente.
Volledig scherm
PSV-spits Katja Snoeijs is doorgebroken en heeft de 2-0 op haar voet, maar faalt oog in oog met de keepster van FC Twente. © BSR Agency

Katja Snoeijs: 'De betere ploeg, toch met lege handen’

Vorige week creëerde PSV beduidend meer kansen dan FC Twente en deze vrijdagavond op Campus De Herdgang weer. ,,We hebben onszelf tekortgedaan", vond PSV-spits Katja Snoeijs na de 2-3 (4-7) nederlaag tegen FC Twente, dat zo de eerste editie van de Eredivisie Cup won. 

,,We weten dat we beide wedstrijden de betere ploeg waren, maar staan weer met lege handen. Dit komt hard aan omdat het resultaat er niet is. Dat is later in het seizoen heel makkelijk om te buigen, we hoeven het niet moeilijker te maken dan het is”, gaf de hevig teleurgestelde Snoeijs aan dat er geen sprake is van een trauma aan Eindhovense zijde. Het waren ook pas de eerste nederlagen van PSV dit seizoen. 

Quote

Dit komt hard aan omdat het resultaat er niet is

Katja Snoeijs, spits PSV

Opvallend is dat juist de aan de lopende band scorende aanvalsters Snoeijs en Joëlle Smits deze finaleronde al deze kansen niet op waarde wisten te schatten. Ze waren er wel dichtbij. Na de snelle 1-0 (penalty Kayleigh van Dooren nadat Snoeijs gevloerd was in het strafschopgebied) had Snoeijs in de tiende minuut de tweede voor PSV, die de achterstand zou uitwissen, op haar voet. ,,Één-op-één, een honderd procent kans voor een spits. In de tweede helft had ik ook nog een bal op de paal. En zo waren er veel kansen.” Ook Smits gleed de bal tegen de paal aan.

Trekker overhalen

 ,,Dit is wel een tik die we moeten verwerken”, zei  PSV-trainer Sander Luiten. ,,We hebben Twente op eigen helft vastgezet. Zij komen vier keer voor onze goals en scoren drie keer, dat is hun kwaliteit. Wij hebben te veel kansen nodig om de trekker over te halen. Na een half uur had het 4-0 moeten staan, dan is het denk ik klaar. Ik heb de meiden complimenten gegeven voor de verdere uitvoering. Het moet een keer de goede kant op gaan vallen. Niet nu, hopelijk wel aan het einde van het seizoen. We staan er in ieder geval goed op.”