Volledig scherm
06-04-2017: Voetbal: Vrouwen onder 19 Nederland v Slovenie: Putten Jacintha Weimar (GK) © Orange Pictures

Keepster Jacintha Weimar uit Best langer bij Bayern München

Voetbalkeepster Jacintha Weimar uit Best gaat haar contract bij FC Bayern Frauen verlengen. De afgelopen twee jaar was ze al reservedoelvrouw bij de Duitse topclub en daar komen nu nog twee contractjaren bij.

De negentienjarige Weimar genoot haar opleiding bij CTO Eindhoven en begon bij Best Vooruit. ,,Ik kan me hier verder ontwikkelen. Het totaalpakket heeft me overtuigd. Ik voel me goed in de stad, bij de club en het team", stelt Weimar op de website van Bayern München. Weimar is de stand-in van de Oostenrijkse Manuela Zinsberger. 

De club uit Beieren maakte woensdag tevens bekend dat de Duitse internationals Leonie Maier en Verena Faisst bijtekenen. Bayern München, waar ook Oranje-internationals Jill Rood en Lineth Beerensteyn spelen, staat momenteel tweede in de Bundesliga voor vrouwen, op vijf punten van VfL Wolfsburg. De tweede plaats levert een ticket voor de Champions League op. 

Bondscoach Michel Kreek heeft Weimar opgenomen in de voorlopige selectie voor het jeugd-WK onder 20 jaar. Dat eindtoernooi in Frankrijk begint 5 augustus.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement