Volledig scherm
Kim Mourmans (rechts) in actie tegen Ajax, de ploeg waar ze volgend seizoen actief is. © Proshots

Kim Mourmans derde speelster die PSV inruilt voor Ajax

Kim Mourmans gaat volgend seizoen haar geluk beproeven bij Ajax. Daarmee is ze de derde speelster die van PSV naar Ajax gaat, na Vanity Lewerissa en Lucie Akkerman.

Bij PSV werd het contract van de middenvelder niet verlengd. In de hoofdstad gaat ze op amateurbasis aan de slag. Ze krijgt de kans om te revalideren, in de hoop dat ze na de winterstop van waarde kan zijn. 

Ajax begint de vrouwen eredivisie tegen PEC Zwolle, terwijl PSV op 7 september de competitie op gang trapt tegen FC Twente. Op vrijdag 16 november staat het treffen tussen PSV en Ajax op het programma, de return staat gepland voor 8 februari, op de laatste speeldag. 

  1. Kirsten van de Ven moet het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen
    PREMIUM

    Kirsten van de Ven moet het vrouwen­voet­bal verder ontwikke­len

    De passie druipt ervan af wanneer Kirsten van de Ven (33) aanhaalt dat ze voor elk meisje of elke vrouw met plezier in het spelletje een passende plek binnen het voetballandschap probeert te vinden. De doelgroep is voor haar als manager vrouwenvoetbal van de KNVB écht zo breed. ,,Het is een dynamische functie met veel facetten. Het werk gaat alle kanten op en dat past me goed", weet Van de Ven na negen maanden in haar nieuwe, uitdagende rol.