Kristina Erman van koploper PSV: ‘Er zijn veel dingen veranderd dit jaar’

VideoDe voetbalsters van PSV gaan riant aan kop in de eredivisie voor vrouwen. De Eindhovense ploeg van trainer Sander Luiten versloeg  vrijdagavond sc Heerenveen met ruime cijfers.

,,We hebben goede kwaliteit dit jaar en dat is de reden dat we met 6-1 hebben gewonnen", zei Kristina Erman, de Sloveense linksback van PSV, na afloop voor de camera van het ED. ,,Ik denk dat we het tactisch goed gedaan hebben.”

In het voorjaar van 2018 verloor PSV op De Herdgang nog met 2-4 van Heerenveen en eindigde het ook onder de Friese ploeg in de kampioenspoule van de eredivisie. Met een elftal aan goals tegen Heerenveen (uit werd het 0-5) is dit seizoen alles anders. ,,Er zijn veel dingen veranderd dit jaar. Misschien is het professioneler geworden. We hebben echt een goede staf en coach. Sander Luiten bereidt ons goed voor en gelooft in ons. We trainen meer en dat is waarom ik denk dat we heel goed zijn", aldus Erman. ,,Dat we eerste staan is een heel goede prestatie maar we hebben nog veel werk te verzetten. Dit is pas het begin.”

Maar toch, landskampioen Ajax verloor met 1-2 van FC Twente en staat al tien verliespunten achter. Zij spelen maandagavond ook nog eens tegen het sterke ADO Den Haag. PSV, dat al tien wedstrijden op rij ongeslagen is, speelt voor de winterstop nog drie uitduels, te beginnen vrijdag tegen Excelsior Barendrecht.

Uitslagen eredivisie: PSV - sc Heerenveen 6-1, Ajax - FC Twente 1-2, PEC Zwolle - vv Alkmaar 1-2, Achilles’29 - Excelsior Barendrecht 1-0. 

Stand (per 30-11): 1. PSV 11-28, 2. FC Twente 11-21, 3. ADO Den Haag 9-19, 4. vv Alkmaar 11-16, 5. Ajax 10-15, 6. sc Heerenveen 10-12, 7. PEC Zwolle 11-10, 8. Excelsior Barendrecht 10-7, 9, Achilles’29 11-6.

Volledig scherm
Kristina Erman © Photo-Prestige