Volledig scherm
Archiefbeeld: Joëlle Smits tijdens Ajax-PSV © SCS/Sander Chamid

Op PSV Vrouwen staat geen maat; FC Twente in strijd om Eredivisie Cup met 5-1 verslagen

EREDIVISIE CUPNa de eclatante 1-4 competitiezege op Ajax deden de vrouwen van PSV het in de strijd om de Eredivisie Cup tegen regerend landskampioen FC Twente nog eens dunnetjes over. Met maar liefst een 5-1 nederlaag werd de titelhouder naar huis gestuurd. Joëlle Smits, vorig seizoen nog actief bij de formatie uit Enschede, nam maar liefst vier treffers voor haar rekening.

De ploeg van coach Sander Luiten kende een droomstart. Binnen enkele minuten opende Aniek Nouwen met een kopbal de score, 1-0. PSV tikte de tegenstander het eerste half uur van het kastje naar de muur. FC Twente kreeg afgelopen week in de Champions League ook al een gevoelige tik van de Duitse grootmacht VFL Wolfsburg (6-0 nederlaag).Bij rust stond er – na de 1-0 van Nouwen - dankzij twee treffers van Joëlle Smits een 3-1 score op het bord. Bij een 3-0 stand wisten de bezoekers de Mexicaanse PSV–goalie Cecilia Santiago te verschalken. Na de pauze bepaalde Smits met twee doelpunten de eindstand op 5-1.

Eredivisie Cup

In navolging van het tennis is de eredivisie vrouwenvoetbal afgelopen week gestart met een laddercompetitie. Inzet is de Eredivisie Cup. Dit om de matig bezette speeldagenagenda te vullen.
In vier niveaus is de competitie van afgelopen jaar ingedeeld. De clubs kunnen elkaar drie speelrondes (uit en thuis) uitdagen om zo te stijgen of zich te handhaven. Wie aan het eind van het toernooi de bovenste ladder bezet, wint de Eredivisie Cup. Omdat PSV in de eerste ronde niet werd uitgedaagd door een ploeg uit een lager niveau speelde het automatisch tegen het overgebleven FC Twente. Vrijdag is de return in Enschede.