Volledig scherm
Jeslynn Kuijpers © Photo-Prestige

PSV al zeker van kampioensgroep eredivisie vrouwen

De voetbalvrouwen van PSV hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de kampioenspoule van de eredivisie. Na de 0-3 overwinning in Rotterdam op Excelsior Barendrecht, kan de ploeg van trainer/coach Sander Luiten met nog vier wedstrijden te spelen in de reguliere competitie al niet meer uit de top vijf vallen. 

Vijf minuten na rust tekende Jeslynn Kuijpers namens de koploper voor de openingsgoal. Rachel Cuschieri, de spits uit Malta die anderhalve week geleden na een beenbreuk haar debuut maakte voor PSV,  zorgde tijdens haar tweede invalbeurt  voor de 200ste eredivisiegoal van het seizoen: 0-2. In de negentigste minuut bracht Maddy Williams de 0-3 eindstand op het scorebord. Omdat FC Twente dankzij onder meer vier doelpunten van Joëlle Smits met 5-1 won van ADO Den Haag, staan zijn nu tweede op zeven punten van PSV. Titelverdediger Ajax verspeelde in de slotminuten een 0-2 voorsprong in Alkmaar en keerde met maar één punt terug naar Amsterdam. 

,,Onze eerste helft was van een bedenkelijk niveau, waarin ik mijn ploeg niet herkende", reageerde Luiten. ,,De tweede helft was beter qua tempo en keuzes tijdens het spel. Uiteindelijk zijn de drie punten verdiend.”

De play-offs beginnen op 15 februari. De teams nemen de helft van hun punten mee naar de tweede fase van het seizoen, dus het is niet zo dat de Eindhovense voetbalsters het na tien zeges nu rustig aan kunnen gaan doen. Vrijdagavond 14 december speelt PSV de uitwedstrijd bij hekkensluiter Achilles'29 in Groesbeek.

Uitslagen eredivisie: Excelsior Barendrecht - PSV  0-3, FC Twente - ADO Den Haag 5-1, vv Alkmaar - Ajax 2-2, sc Heerenveen - PEC Zwolle afgelast vanwege regenval
Stand (per 7-12): 1. PSV 12-31*, 2. FC Twente 12-24, 3. ADO Den Haag 11-19, 4. Ajax 12-19, 5. vv Alkmaar 12-17, 6. sc Heerenveen 10-12, 7. PEC Zwolle 11-10, 8. Excelsior Barendrecht 11-7, 9. Achilles'29 11-6. * Naar kampioenspoule