Volledig scherm
Vera ten Westeneind © Photo-Prestige

PSV-debutante Vera ten Westeneind: ‘We kunnen zeker kampioen worden’

Eindelijk waren daar, na een jaar en negen maanden revalideren, de eerste officiële speelminuten voor voetbalster Vera ten Westeneind (21) in het shirt van PSV en in de eredivisie. De talentvolle verdedigster mocht invallen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De Eindhovense vrouwen wonnen met 3-1 van PEC en gaan na de 2-0 zege van Ajax op FC Twente halverwege de kampioenspoule aan de leiding.

Ten Westeneind had lang naar haar eerste optreden uitgekeken. Twee dagen na haar 21ste verjaardag gunde Sander Luiten haar dat moment. ,,Ik was echt superblij toen de trainer zei dat ik vijf minuutjes moest warmlopen en dat ik er dan in zou komen. Het draait goed, dus dan is het lastiger om als geblesseerde speelster terug te komen en je minuten te maken. Ik moet laten zien dat ik me ontwikkel op de trainingen en in de oefenwedstrijden die we spelen”, zei de debutante, die een kwartier voor tijd Kayleigh van Dooren kwam aflossen.

Ten Westeneind kwam in de zomer van 2017 over van het Eindhovense talententeam CTO Zuid. ,,Ik had nog geen enkele training bij PSV meegedaan toen ik anderhalve maand nadat ik mijn contract had getekend mijn kruisband scheurde. Ik heb er goed de tijd voor genomen om fit te worden, zodat ik geen terugval zou krijgen. Ik probeerde wel zo vaak mogelijk op de club te komen als de meiden aan het trainen waren. Dan ging ik daarvoor of daarna naar TopSupport voor mijn eigen revalidatieprogramma en werkte ik met fysio Renee Harkx hard aan mijn herstel.”

Ze stapt nu in op het moment dat PSV voor het eerst echt in de race is voor de landstitel. ,,We staan aan kop, het kan niet beter. We kunnen zeker kampioen worden, hebben de kwaliteit daarvoor. Als we ons eigen spel spelen hoeven we ons geen zorgen te maken. Ik heb er het volste vertrouwen in. De kans is groot, maar we zitten met drie clubs nog heel dicht bij elkaar.”

Eredivisie kampioenspoule: PSV - PEC Zwolle 3-1, Ajax - FC Twente 2-0.

Stand (per 22-3): 1. PSV 4-27, 2. Ajax 4-26, 3. FC Twente 4-25, 4. ADO Den Haag 4-18, 5. PEC Zwolle 4-10.