Keepster Sari van Veenendaal
Volledig scherm
Keepster Sari van Veenendaal © BSR Agency

PSV haalt Oranje-aanvoerster Van Veenendaal terug naar Nederland

UpdateEen toptransfer voor PSV. Sari van Veenendaal, keepster van Oranje en in 2019 verkozen tot beste van de wereld, komt transfervrij over van Atlético Madrid en heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Eindhovense club.

In Nederland kwam Van Veenendaal uit voor FC Utrecht en FC Twente. Na het WK afgelopen zomer ging de keepster van de Engelse topclub Arsenal naar de Spaanse topploeg Atlético Madrid, waar ze het afgelopen seizoen niet zeker was van een basisplaats. Inmiddels is de Spaanse competitie net als de eredivisie beëindigd vanwege de coronacrisis. Van Veenendaal verblijft momenteel nog in Spanje omdat Atlético nog wel in de Champions League zit. De UEFA moet nog een beslissing nemen over het al dan niet uitspelen van het Europese toptoernooi. Met PSV gaat de 30-jarige Van Veenendaal volgend seizoen ook in de Champions League spelen. 

De aanvoerster van Oranje heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze Nederland, waar haar partner achterbleef, miste. ,,Mijn basis is voetbal, mijn basis is niet mijn sociale leven. Het liefste ben ik in Nederland. Dat geeft me energie, maar het kóst ook veel energie. Het reizen enzo. Dat vind ik het állermoeilijkste. Je bent er niet op de momenten die je met elkaar wilt delen. Dat is op sommige momenten een groot offer. Maar alles voor het hogere doel”, zei Van Veenendaal daarover in een eindejaarsinterview dat ook op deze site verscheen. 

In het perscommuniqué van PSV voegt ze daar woensdagmiddag aan toe: ,,Ik ben blij om terug te keren naar Nederland en kom hier zeker niet spelen om een stapje terug te doen. PSV is een club die de afgelopen jaren telkens voorwaartse stappen is blijven maken. Het zegt ook iets over PSV hoe Katja Snoeijs, Aniek Nouwen en Joëlle Smits bij Oranje zijn aangehaakt. Ik wil het talentvolle team wat er al staat helpen met mijn ervaring en blijf tegelijkertijd leergierig en gemotiveerd om beter te worden.”

Quote

Ik ben blij om terug te keren naar Nederland en kom hier zeker niet spelen om een stapje terug te doen

Sari van Veenendaal, nieuwe keepster PSV

Bij PSV was plek onder de lat omdat de Spaanse Eli Sarasola haar carrière heeft beëindigd. Van Veenendaal vormt met de Mexicaanse Ceci Santiago en talent Lisan Alkemade het keeperstrio van PSV. Het is de vijfde inkomende speelster bij PSV na Laura Strik, de Australische Amy Harrison, Ellie Jean uit de Verenigde Staten en Esmee Brugts.