Volledig scherm
Katja Snoeijs komt tegen Turkije in het veld voor Vivianne Miedema. © BSR Agency

PSV-spits Katja Snoeijs debuteert voor Oranje

Katja Snoeijs heeft vrijdagavond haar debuut gemaakt voor Oranje in het met 0-8 gewonnen EK-kwalificatieduel met Turkije. De PSV-spits werd door bondscoach Sarina Wiegman in de 72ste minuut gebracht voor Vivianne Miedema.

Uit een voorzet van de eveneens ingevallen Renate Jansen kreeg Snoeijs vlak voor tijd de kans om direct te scoren, maar dat liet ze na. Snoeijs (23) kwam vorig seizoen van vv Alkmaar naar PSV en kroonde zich in haar eerste jaar in Eindhoven meteen tot clubtopscorer. Dit seizoen vormt ze een gevaarlijk spitsenduo met Joëlle Smits, die voor het eerst bij de selectie zit maar vrijdag nog niet tot haar debuut kwam. Snoeijs zat al eerder bij de groep. Zo mocht ze in 2018 mee naar de Algarve Cup maar moest daar geblesseerd afhaken.

Basisplek Nouwen

Met de komst van Snoeijs stonden er vrijdag twee voetbalsters van PSV binnen de lijnen. Voor verdedigster Aniek Nouwen uit Deurne was er een basisplaats. Oud PSV-speelster Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard tekende voor een hattrick. Dinsdag is de laatste interland van het jaar 2019, dan nemen de Leeuwinnen het in Arnhem op tegen Slovenië.

Volledig scherm
Aniek Nouwen. © BSR Agency