Talent Esmee Brugts van FC Binnenmaas kiest voor PSV.
Volledig scherm
Talent Esmee Brugts van FC Binnenmaas kiest voor PSV. © John de Pater

PSV strikt talentvolle aanvalster Esmee Brugts

Esmee Brugts heeft zich verbonden aan PSV. De 16-jarige jeugdinternational tekent een contract voor twee jaar met een optie tot verlenging in Eindhoven. 

Het aanvallende talent uit het dorp Heinenoord in de gemeente Hoeksche Waard stapt over van FC Binnenmaas. Daar voetbalde ze nog bij de jongens  in O17. ,,Ik heb veel zin om bij PSV  aan de slag te gaan”, reageert Brugts op de website van de club. ,,Ik mag mezelf nu gaan meten met alle goede speelsters die hier rondlopen en spiegelen aan het niveau van een topclub in Nederland. Dat is spannend maar ook iets dat me trots maakt. Ik kijk ernaar uit om mezelf hier te ontwikkelen en mijn eerste speelminuten te gaan maken.” 

Esmee Brugts (rechts) showt het shirt van PSV. Links manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers.
Volledig scherm
Esmee Brugts (rechts) showt het shirt van PSV. Links manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers. © PSV Media

PSV legde eerder al Laura StrikAmy Harrison en Ellie Jean vast voor komend seizoen. De Eindhovense club heeft woensdag de training op Campus De Herdgang in kleine groepjes hervat en werkt toe naar het einde van het seizoen. De eredivisie en het KNVB-bekertoernooi zijn voortijdig beëindigd

Naomi Pattiwael (voorop) tijdens de eerste training van PSV sinds de stop vanwege de coronacrisis. Pattiwael verlengde haar contract in Eindhoven.
Volledig scherm
Naomi Pattiwael (voorop) tijdens de eerste training van PSV sinds de stop vanwege de coronacrisis. Pattiwael verlengde haar contract in Eindhoven. © BSR Agency