PSV-topscorer Katja Snoeijs: ‘Dit soort balletjes zijn de makkelijkste’

VIDEOEr kwam flink wat ontlading vrij bij Katja Snoeijs en haar teamgenoten van PSV na de beslissende intikker, alweer haar tiende goal van het seizoen. PSV won vrijdagavond in Eindhoven met 1-0 van Ajax en blijft de eredivisie voor vrouwen aanvoeren.

,,Het was vooral opluchting", geeft Snoeijs aan voor de camera van het ED. ,,De bal zit erin en dan is de druk er bij ons wat af en kunnen we wat meer ontspannen voetballen. Scherp zijn voor het doel is mijn taak als spits en dit soort balletjes zijn de makkelijkste voor me.”

PSV-trainer Sander Luiten stelde  de Amerikaanse Maddy Williams samen met Snoeijs op. Met de rappe flankspeelsters Jes­lynn Kuijpers en Naomi Pattiwael ernaast was PSV’s intentie wel duidelijk. ,,Ik had deze wedstrijd een iets andere rol omdat we vooral de ruimte achter de verdediging van Ajax wilden gebruiken. Met twee spitsen speel je dan wat dieper, al kwam het er misschien niet altijd uit. Maar het heeft wel goed uitgepakt", aldus Snoeijs.

Grote wedstrijd

De Eindhovense ploeg kwam gretiger over dan Ajax. ,,In zo’n grote wedstrijd ben je natuurlijk extra scherp”, zei de 20-jarige Pattiwael, die pal voor rust de grootste kans van Ajax op de doellijn onschadelijk maakte. De Maastrichtse speelde de afgelopen drie seizoenen voor het opleidingsteam van CTO Zuid. Nu staat ze steevast in de basis bij PSV. ,,Ik ben nog jong en krijg iedere week de kans om me te bewijzen. Hopelijk blijft dat zo. We zitten nog vroeg in het seizoen, dat we als nieuwe groep zo snel zo goed zouden leren samenwerken had ik ook niet verwacht”, aldus Pattiwael. ,,Volgende week vrijdag willen we revanche op Twente. Laten zien dat de nederlaag in onze eerste wedstrijd een incidentje was en er tegen ons niks te halen valt. Hopelijk lukt het om alle acht vol te maken.” 

En wat kan er met zo'n mooie serie gebeuren? Snoeijs: ,,Laten we niet te ver vooruitlopen. Elke wedstrijd moeten we gewoon voor de drie punten gaan. Natuurlijk hebben we een doel voor ogen, maar we weten ook dat we er nog lang niet zijn.”

Volledig scherm
PSV-topscorer Katja Snoeijs maakte tegen Ajax haar tiende van het seizoen. © Remko Kool/Pro Shots
Volledig scherm
Naomi Pattiwael © Remko Kool/Pro Shots
Volledig scherm
PSV viert de treffer met tweede van links doelpuntenmaakster Katja Snoeijs. © Remko Kool/Pro Shots