Sander Luiten, coach PSV Vrouwen
Volledig scherm
Sander Luiten, coach PSV Vrouwen © PSV Media

PSV-trainer Sander Luiten ‘supertrots’ op behalen Champions League

Nadat de eredivisie was stopgezet, kon PSV-trainer Sander Luiten hopen op het kampioenschap en een ticket voor de Champions League. Vrijdag communiceerde voetbalbond KNVB dat er geen officiële kampioen is in het vrouwenvoetbal, maar dat PSV wel voor het eerst in de clubhistorie geplaatst is voor de Champions League.

,,Daar ben ik heel blij mee. Hier mogen we supertrots op zijn met elkaar”, reageerde Luiten telefonisch. ,,Natuurlijk wil je het liefst kampioen worden en daarmee de Champions League halen, maar het is heel logisch dat we het seizoen niet mogen afmaken. Ik ben wel teleurgesteld dat we niet tot kampioen zijn uitgeroepen. We hebben dit seizoen laten zien dat we stappen hebben gemaakt. Vorig seizoen verloren we veel topwedstrijden, dit seizoen hebben we in de competitie niet verloren. Tegen Twente en Ajax hebben we het maximale resultaat gehaald. We hebben de meeste doelpunten voor en de minste tegen, dan is het jammer dat het niet bekroond wordt met de titel. Ik ben bij PSV ingestapt met het idee dat we binnen twee jaar prijs zouden hebben. Alle seinen stonden dit jaar op groen licht, helaas mogen we het niet afmaken. De doelstelling van het Champions Leagueticket hebben we wel gehaald.”

Quote

Alle seinen stonden dit jaar op groen licht, helaas mogen we het niet afmaken

Sander Luiten, trainer PSV

Rechtstreeks naar het hoofdtoernooi

PSV wordt rechtstreeks toegelaten tot de knock-outfase van de Champions League. ,,Wij willen ons ook graag op dat niveau van onze beste kant laten zien. Ik ben heel blij dat we daarnaar uit kunnen kijken en toe kunnen werken. De ambitie om hier elk jaar voor te gaan spelen, willen we ook uitstralen.” 

Het maakt PSV ook aantrekkelijker voor grote namen in het vrouwenvoetbal om voor de club te kiezen. ,,Dat denk ik zeker. De Champions League is echt groot. Nu we de zekerheid van deelname hebben, zal het Sandra (Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij PSV, red.) alleen maar meer werk opleveren.”

Globale planning

Nu er geen doel meer is, worden de individuele programma's afgebouwd. ,,De meiden moeten hun lichaam ook rust te geven”, aldus Luiten. ,,We hopen nog in kleine groepjes te gaan trainen op De Herdgang zodat we het seizoen toch nog met elkaar kunnen afsluiten. Eind mei zullen we definitief de stekker uit dit seizoen halen. Ergens in juli starten we dan weer op, maar dat is een globale planning.”