Volledig scherm
© Thinkstock

PSV Vrouwen haalt Williams en Bond Flasza in VS op

PSV Vrouwen heeft twee buitenlandse versterkingen aangetrokken: de Amerikaanse Maddy Williams en de Jamaicaanse Dominique Bond Flasza spelen vanaf 1 augustus in Eindhoven.

Williams is een 22-jarige spits die voorheen speelde voor Purdue University. Ze werd afgelopen seizoen als all-time topscorer gedraft door NWSL-club Seattle Reign FC. De voetbalster uit Ohio is jeugdinternational (U23) van de VS.

Verdedigster Bond Flasza heeft een verleden bij Seattle Sounders (WPSL) en Washington Huskies in de Verenigde Staten en zij behoorde in 2018 tot het  preseason roster van Seattle Reign. De 21-jarige Bond Flasza heeft Poolse roots en is international van Jamaica.

PSV heeft nu 22 speelsters onder contract staan.

  1. Kirsten van de Ven moet het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen
    PREMIUM

    Kirsten van de Ven moet het vrouwen­voet­bal verder ontwikke­len

    De passie druipt ervan af wanneer Kirsten van de Ven (33) aanhaalt dat ze voor elk meisje of elke vrouw met plezier in het spelletje een passende plek binnen het voetballandschap probeert te vinden. De doelgroep is voor haar als manager vrouwenvoetbal van de KNVB écht zo breed. ,,Het is een dynamische functie met veel facetten. Het werk gaat alle kanten op en dat past me goed", weet Van de Ven na negen maanden in haar nieuwe, uitdagende rol.